Tervehdys terveyskeskuksen fysioterapiasta!


Terhi Saloniemi blogiOlen Saloniemen Terhi ja toiminut vuosia fysioterapeuttina tk:n fysioterapiaosastolla ja nyt viimeiset vuodet myös osaston vastaavana fysioterapeuttina. Työni koostuu normaalista  fysioterapian vastaanottotoiminnasta, apuvälinelainaamon hoitamisesta, lääkinnällisen kuntoutuksen järjestämisestä yhdessä työryhmän kanssa sekä  esimiestehtävien hoitamisesta.

Fysioterapiaosastomme on pieni yksikkö (2 fysioterapeuttia ja 1 kuntohoitaja). Tarjoamme kaikenikäisille kuntalaisille fysioterapian palveluita. Pääpaino nykyään tk:n fysioterapiassa on ohjauksessa,  neuvonnassa ja ennaltaehkäisyssä.  Hoidamme myös erityissairaanhoidosta tulevat leikkauksen jälkeiset kontrollit ja jatkofysioterapiat mahdollisuuksien mukaan. Yksi fysioterapeuttimme on aloittanut suoravastaanottotoiminnan selän ja alaraajojen osalta. Suoravastaanoton tarkoitus on nopeuttaa asiakkaan hoitoonpääsyä ilman lääkärissä käyntiä, jolloin lääkärien kuormitusta vähennetään. Eli terapeutti arvioi jatkotutkimus- ja lääkärin konsultaatiotarvetta sekä ohjeistaa asiakasta omahoitoon.

Vuoden alussa siirryimme apuvälinepalveluiden osalta Tyksin apuvälinekeskuksen (AVK) alaisuuteen. Tämä tuonut koko alkuvuoden ajan jonkin  verran ylimääräistä työtä ja haastetta. Siirron myötä apuvälinepalvelut ovat tasavertaistuneet: sekä hyvässä että pahassa :) Pääsääntöisesti toiminnasta on tullut positiivista palautetta.

Koronakevät toi haasteita koko terveydenhuoltoalaan ja moni toiminta meilläkin supistui. Mutta nyt ainakin hetkellisesti toiminta on taas suhteellisen normaalia. Kysymysmerkillä vielä syksyllä alkavat ryhmämme. Nämä pääsääntöisesti vielä tällä hetkellä sairaanhoitopiirin alueella kiellettyjä.

Syksyä kohti menemme odottavin mielin; onhan tulossa uusia johtajia niin tk:n ylilääkärin, sote-johtajan kuin kaupunginjohtajankin virkaan.

Haluan toivottaa kaikille laitilalaisille oikein aurinkoista syksyn alkua koronapeikosta huolimatta!

Terhi


Julkaistu 17.8.2020