Tervehdys Kaukolankodin keittiöstä!

Olen Marjut Marttila ja toimin ruokapalveluesimiehenä. Olen työskennellyt Kaukolankodin keittiössä reilut kaksi vuotta. Meitä on täällä lisäkseni kahdeksan vakituista työntekijää, joista yksi on koulun kanssa yhteinen kiertävä sijainen. Lisäksi meillä on yksi oppisopimusopiskelija. 

Blogikuva Marjut Marttila

Iloinen ja ahkera tiimimme hoitaa Laitilan kaupungin ikäihmisten ruokapalvelun. Täällä valmistetaan  vanhainkoti Kaukolankodin, Koivukodon tehostetun asumisyksikön ja terveyskeskuksen hoito-osaston ateriat (aamupala, lounas, kahvileivät, päivällinen ja iltapala). Lisäksi tuotamme aterioita kotipalveluun ja huolehdimme Päivätoiminta Pirtin aterioista. Ruokasalissa on henkilökunnalla mahdollisuus ruokailuun. Asiakas on meille tärkeä ja pyrimme valmistamaan maukasta ja ravitsevaa ruokaa, joka on myös kauniisti asetettu tarjolle. Yksilöllisiä toiveita toteutamme mahdollisuuksien mukaan.

Laitilan kaupunki on mukana Hanselin kilpailuttamassa elintarvikepuitesopimuksessa. Sopimustuotteita käyttämällä säästämme huomattavasti menoissa. Suosimme mahdollisuuksien mukaan lähellä tuotettuja elintarvikkeita ja käyttämämme liha on kotimaista. Perunat, vihannekset ja leipomotuotteet on myös kilpailutettu ja niistä on tehty erikseen hankintasopimukset.

Omaan työkuvaani kuuluu mm. ruokalistojen suunnittelu, tavaran tilaaminen ja vastaanottaminen, henkilöstöhallinto (mm. työsopimukset ja työvuorolistat) ja talouden seuranta. Työ vaatii paljon suunnittelua, koska keittiö toimii joka päivä, niin arkena kuin pyhäpäivinäkin. Myös silloin, kun olen itse vapaalla. Onneksi silloinkin toiminta pyörii hyvin ammattitaitoisen ja luotettavan henkilökunnan ansiosta.

Toiminnan tehostaminen on meillä täällä käynnissä. Olemme saamassa keittiöön uudet sekoittavat padat. Niiden myötä työergonomia paranee ja työvaiheet tulevat helpottumaan. Uudet työnkuvat otetaan käyttöön vielä tämän kevään aikana.

Tulevaisuuden suunnittelu on ja on ollut haasteellista, koska ei ole tietoa mitä palveluita ja missä muodossa ikäihmiset tulevat jatkossa meiltä tarvitsemaan. Haluamme kuitenkin kehittyä, uudistua ja käyttää apuna uusia sovelluksia. Mm. vegaani-ruokavaliot eivät vielä näy arjessamme, mutta vähitellen asiakaskuntakin tulee muuttumaan ja ”some-mummot” ja ”pädi-vaarit” vaativat uusia juttuja. Siis uusia haasteita kohti!


Blogikuva ateria

Kevätaurinkoa odotellen,

 

Marjut Marttila

Ruokapalveluesimies, Kaukolankodin keittiö