Teknisen työnjohtajan terveiset

Teppo Paavolan blogi kuvituskuvaHei olen Teppo Paavola tekninen työnjohtaja, tulin Laitilan kaupungille töihin noin kaksi vuotta sitten. Kokemusta kuntasektorilta minulla on noin 30 vuotta. Laitilassa olen viettänyt aikaani jo parikymmentä vuotta. Kun teknisen työnjohtajan paikka tuli hakuun, niin ajattelin jos vaikka onnistaisi ja saisin paikan. Niin sitten kävikin, sain paikan ja muutin saman tien Laitilaan. Olen toisen polven rakennusmestari ja poikani jatkaa perinnettä.

Toimenkuvaani kuuluu toimia esimiehenä seitsemälle talonmiehelle, kahdelle kirvesmiehelle, yhdelle maalarille sekä kahdelle laitosmiehelle. Lisäksi valvon aliurakoitsijoiden toimia työmailla niin urakoiden muodossa kuin tuntitöissä ja toimin vastaavana työjohtajana omissa kohteissa. Laitilassa on hyvä tilanne aliurakoitsijoiden suhteen. Olemme saaneet hyviä paikallisia puitesopimusaliurakoitsijoita toimimaan kanssamme. Yksityistieavustukset kuuluvat myös toimenkuvaani.

Kuluva vuosi on ollut varsin haastava koronan ja viruksen leviämisen takia. Teknisessä toimessa se tarkoitti sitä, että aikaistimme töitä, joita oli tarkoitus tehdä vasta kesällä, samoin urakoita saatiin käyntiin aikaisemmin kuin oli suunniteltu. Kun näin kävi, kevät ja kesä olivat todella kiireisiä ja syksykin näyttää varsin kiireiseltä. Toki oman mausteensa toi keväällä koulujen alkaminen kahdeksi viikoksi: jouduimme hankkimaan Kappelimäen koululle wc-kontin myös käsienpesua varten, jolla voitiin turvata hygieniatarpeet. Tästä mielestäni Teppo Paavolan blogin kuvituskuvaselvittiin hyvin. Kohteina tänä kesänä on ollut Varppeen koulun sisäilma- ja julkisivukorjaukset, Kappelimäen koulun viemäriurakka, Soukaisten koulun julkisivu-urakka, Kodjalan koulun monitoimiareenan urakka, kaupungintalon lvi-urakka, nuorisotalon lvi-urakka. Näiden töiden lisäksi olemme tehneet pienempiä korjauksia lähes kaikissa kiinteistöissä. 

Kun keväällä Varppeen julkisivu-urakka alkoi, työt etenivät vauhdilla ja samaan aikaan Kappelimäen koululla oli viemäriurakka käynnissä. Lisäksi Soukaisten koulun julkisivu-urakka laittoi oman mausteensa päivän työrutiineihin. On erikoista, kun puhelin soi niin aivan varmasti silloin on ihan eripuolella Laitilaa, mistä puhelu tulee. Tämäkin kuuluu toimenkuvaan, silloin hypätään autoon ja ajetaan kohteeseen selvittämään sen hetkistä ongelmaa mitä työmaalla on.

Työni on erittäin monipuolista ja päivät ovat toinen toistaan mielenkiintoisempia. Se, että on monta kohdetta samaan aikaan käynnissä, tarkoittaa etten juuri ehdi toimistolla paljoa istua. Katsonkin, että minun kuuluu olla kentällä valvomassa töiden etenemistä ja palvella asiakkaita.

 

Syksyisin terveisin

Teppo Paavola

Tekninen työnjohtaja


Julkaistu 28.9.2020