Laitilan kaupungin blogi käynnistyy - lähde mukaan seuraamaan

Vuoden 2020 alusta käynnistyy Laitilan kaupungin blogi. Tämä kirjoittamani teksti on kaupungin yhteisen kirjoituskokonaisuuden ensimmäinen blogiteksti. Tällä kertaa en kerro omasta työstäni suoranaisesti, kuten Laitilan kaupunginjohtaja Luukkonen- facebook sivullani olen kirjoitellut. Nyt avaan tällä tekstillä ajatusta tulevasta blogiviestittelystä. Blogeilla eli kirjoituksilla pyritään avaamaan lisää kaupungin yksiköiden toimintaa kaupunkilaisille ja muille niistä kiinnostuneille. 

Mikä blogi on?

Blogi on tietty verkkosivusto, jonka sisältöä kirjoittaa yksi tai useampi henkilö. Sisältöä tuotetaan enemmän tai vähemmän säännöllisesti. Laitilan kaupungin blogia on siis tarkoitus päivittää kerran viikossa. Blogissa voi tekstin lisäksi olla aivan sanoin kuin vaikka facebookin sivulla kuvia ja videoita, joita on syvennetty tekstillä hieman laajemmin kuin tyyppillisesti muissa sosiaalisen median (eli some) kanavissa. Uusin blogikirjoitus on ensimmäisenä, mutta vanhemmat tekstit on helposti blogisivustoista myös löydettävissä. Siksi siis ajatus yksiköiden toiminnan näkyväksi tekemisestä sujuu blogissa ehkä paremmin kuin esim. facebookissa, jossa jo pidemmälle ajankohdasta jäänyt tapahtuma on haastavampaa löytää, jos siihen haluaa vielä palata.

Tällä hetkellä Laitilan kaupungilla on useita eri some-kanavia, joissa enemmänkin välittyy tietoa tulevista ja ajankohtaisista tapahtumista. Niitä kannattaa ilman muuta seurata, mutta kannattaa täydentää viestintäkanavaa myös tällä blogisivustolla. Kaupungin uudella aloittavalla blogisarjalla julkaisemme kerran viikossa uuden tekstin. Vuosi on jaettu kaupungin yksiköiden ja viranhaltijoiden kesken, jolloin eri toimialoilta kirjoitetut blogit tuovat vuoden aikana laajan ja kohtuullisen läpileikkaavan kokonaisuuden Laitilan kaupungin toiminnoista ja palveluista. Kirjoittaja voi olla työntekijä, yksikön esimies tai toimialan johtava viranhaltija. Ja kyllä minäkin sinne omalla vuorollani tekstin kirjoitan. Blogi siis täydentää kaupungin somekanavia, hieman syvemmillä teksteillä ja varmaan myös arjen kuvilla ja toivottavasti myös videoilla. Jos sinulla ei ole vielä tiedossa, mitä some-kanavia kaupunki/toimialat virallisina kanavina käyttää, niin löydät ne tämän linkin kautta: https://www.laitila.fi/yhteystiedot/sosiaalisen-median-viralliset-osoitteet/

Tuomme blogeissa yksiköistä näkökulmia: mitä kirjoittajalla on työpöydällä, mitä kuuluu työarkeen, minkälaisia asioita ja teemoja tai ajankohtaisi asioita on yksiköissä meneillään. Kaupunki ei halua olla kasvoton vaan hyvin seurattujen some-kanavien lisäksi haluamme olla lähellä kaupunkilaisia tarinoillamme, joista meidän kaikkien on syytä olla iloisia ja ylpeitä. Meillä on moni asia hyvin, mutta tietävätkö kaupunkilaiset oikeasti, mitä kaikkea palveluiden parissa tapahtuu. Nyt pääsette jälleen pienen siivun verran lähemmäksi arjen työtä, joka on täynnä aitoa kohtaamista asiakkaiden kanssa.

Vuoden aikana blogeja on luettavana 43. Kesälomien aikana pidetään pieni paussi kirjoittelussa. Näin ainakin on ajatus, mutta jos intoa löytyy, niin saattaahan niitä blogeja tulla ulos sovittua enemmänkin.

Toivottavasti viihdyt tarinoidemme parissa alkaneen vuoden 2020. 

Viestintä on tärkeä osa avoimuutta ja vuorovaikutusta. Lähde siis mukaamme.


Blogiterveisin

Johanna Luukkonen

Kaupunginjohtaja


Julkaistu 6.1.2020