Talousjohtaja Marika Silvennoisen blogikirjoitus

TA2022Talouspalvelut vauhdissa pitää tähän aikaan vuodesta muun muassa veroprosenttien määrittäminen, sote-uudistukseen valmistautuminen sekä talousarvioesityksen laatiminen. Talousarvioesitystä käsiteltiin 9.11.2021 kaupunginhallituksessa ja valtuustoseminaarissa sitä käsitellään 24.11.2021. Talousarvio hyväksytään valtuustossa 13.12.2021. Sen jälkeen pääsemmekin aloittelemaan tilinpäätösvalmisteluja.

Vuoden aikana talouspalveluiden henkilökunta on uudistunut melkoisesti. Helmikuussa aloitti controller sekä allekirjoittanut itse talousjohtajana. Toukokuun alussa aloitti kaksi uutta kirjanpitäjää, kun kirjanpitopalvelut palautettiin Sarastialta takaisin kaupungin omaksi työksi. Marraskuun alussa saimme joukkoomme uuden taloussihteerin entisen laskentasihteerin tultua valituksi toiseen kirjanpitäjän tehtävistä. Näin ollen ainoastaan pääkassanhoitaja on pysynyt samassa tehtävässä pidempään. Meillä on nyt toimelias tiimi ja erilaisista organisaatioista tullutta osaamista, jota pääsemme toden teolla hyödyntämään tulevissa kehityshankkeissa.

Tiedostamme, että prosessien, toimintatapojen ja järjestelmien kehittäminen on merkittävä osa meidän arkeamme talouspalveluissa. Tällä hetkellä otamme käyttöön uutta konserniohjelmaa sekä integroimme uutta hankinta- ja sopimustenhallintajärjestelmää olemassa olevaan CaseM-asianhallintajärjestelmään. Vuoden 2021 alusta tuli voimaan velvoite automaattisesta talousraportoinnista. Kesän aikana kehitimme henkilökunnan sisäistä ohjeistusta uuteen Intraan. Parhaillaan selvityksen alla on taloushallinnon järjestelmävaihtoehdot tulevaisuudessa. Tavoitteenamme on saada prosesseja sekä järjestelmiä kehittämällä vähennettyä manuaalista työtä sekä parantaa järjestelmistä saatavan tiedon ja raporttien laatua ja tätä kautta tiedolla johtamista. Myös toimivien sijaisjärjestelyjen luominen on meille tärkeä kehityskohde. Pienessä tiimissä tämä onnistuu taloushallinnon moniosaajuuden kautta.

Kiitos henkilökunnalle ja luottamushenkilöille myönteisestä suhtautumisesta työn ja prosessien kehittämiseen. Mukavaa loppusyksyä ja joulun odotusta kaikille!


Marika Silvennoinen


Julkaistu 17.11.2021