Parasta Laitilassa vol. 3

Viimeisen blogikirjoitukseni ajattelin kirjoittaa Lehtoniemen leirikeskuksesta, joka sijaitsee Särkijärven rannalla. Lehtoniemen uimarannalta näkeekin Särkijärven yleiselle uimarannalle, josta kirjoitin viimeksi. Lehtoniemi on ollut elämässäni läsnä monestakin syystä, jotka kuulette nyt.

Ensimmäiset kokemukseni Lehtoniemestä ovat todennäköisesti seurakunnan järjestämiltä lastenleireiltä. Leirejä järjestettiin syksyisin ja keväisin ala-astelaisille. Olen ollut kyseisillä leireillä muutaman kerran. Kolmannella luokalla meillä oli myös leirikoulu Lehtoniemessä, josta on jäänyt muistoja tähän päivään asti. Ala-asteen jälkeen seuraavat muistot ovat rippikoulusta. Omasta rippikoulustani on nyt kaksi vuotta aikaa. Niin kliseeltä kuin se kuulostaakin, rippikoulu oli kesän parasta aikaa. Sieltä jäi muistot, jotka kestävät varmasti pitkään.

Rippikoulun jälkeen päätin alkaa innostajaksi, joka on siis sama kuin isonen, mutta eri nimellä. Olen nyt innostajana jo toista vuotta. Innostajana olen päässyt Lehtoniemeen jo aiemmin mainituille lastenleireille, sekä rippileireille. Tänä kesänä menen jo kolmannelle riparilleni. Lehtoniemeen menen seuraavaksi sunnuntaina tämän kesän rippileiriä varten. Vaikka rippileiri alkaakin vasta maanantaina, innostajat menevät jo päivää ennen valmistelemaan kaikkea.

Minun aikani Laitilan kaupungin virallisena kesäsomettajana loppuu nyt tähän. Mutta ei hätää, koska seuraavat neljä viikkoa meille somettaa Ilmari. Hyvää kesää kaikille!

Kesäsomettaja Mette


Julkaistu 26.6.2020