Parasta Laitilassa vol. 1 / Kesäsomettaja Ilmari

Yleisurheilua harrastavalle nuorelle miehelle parasta Laitilassa ovat urheilukenttä ja muut liikuntapaikat. Harjoittelen lähes joka päivä. Välillä kaksi kertaa päivässä. Harjoitukset kestävät yleensä tunnista kahteen tuntiin. Eli vietän viikostani 10 tuntia eri liikuntapaikoilla. Omien urheilujen lisäksi valmennan muita. Jos jotain haluaa saada, pitää sen eteen tehdä töitä. Pikajuoksussa pärjääminen vaatii paljon harjoittelua ja yksi hyvä juoksu ei riitä. Vaikka sää  ei aina suosi, harjoitukset pyritään tekemään.

Olen liikkunut ihan pienestä asti harrastaen eri lajeja. Ennen kouluikää pelasin jalkapalloa ja yleisurheilin. Ensimmäisellä luokalla aloitin jääkiekon, jota pelasin viidennelle luokalle asti. Lopettamisen jälkeen aloin keskittyä enemmän yleisurheiluun, tarkemmin pikajuoksuun. Jalkapalloa pelasin yleisurheilun ohella 16-vuotiaaksi asti, mutta pieni loukkaantuminen johti lopettamiseen. Se oli kuitenkin odotettavissa, koska yleisurheilu vie suurimman ajan.

Viime vuoden kevään pienen loukkaantumisen jälkeen alkoi pikkuhiljaa pikajuoksussa vauhti löytyä. Monen vuoden työ palkittiin Laitilan keskusurheilukentällä 14.9. Koululiikuntaliiton mestaruuskilpailuissa, kun juoksin uuden ennätyksen sadalla metrillä. Sitä fiilistä ei voi sanoin kuvailla, kun pääsee kotiyleisön edessä juoksemaan kovassa seurassa. Vaikka yleisurheilu on yksilölaji, yksin ei pärjää. Yhdessä tekemisellä on tärkeä rooli menestymisessä.


Julkaistu 10.7.2020