Liikuntapaikkamestari Sami Vaskelaisen blogikirjoitus

Vuosi 2020 lähenee loppuaan ja joulukuiset aamut näyttävät vuosi vuodelta yhä useammin samalta kuin viikko sitten otetussa kuvassa. Itselläni on vuosia liikuntatoimessa takana yksitoista, joista nyt viimeiset kaksi vuotta liikuntapaikkamestarina.

Kulunut vuosi on ollut varmasti haastava jokaiselle meistä. Itselläni vuosi alkoi oman toimen ohella, liikuntasihteerin (nyk. vapaa-aikapäällikkö) viran sijaistamisella. Olin jälleen uuden tilanteen edessä, olinhan vasta päässyt sisälle liikuntapaikkamestarin arkeen. No siinä sitä sitten painittiin investointihankkeiden, tilinpäätöksen, kilpailutusten ym. uusien juttujen kanssa ns. suoraan peruskoulupohjalta, vaikka toisen asteen koulutuksia omaankin. Kaikesta kuitenkin selvittiin, myös niistä voimaa vanhuuteen hankkeen päivätanssien järjestämisistä vaikka erittäin epäileväinen ensin olinkin. Kaiken kaikkiaan paljon sain apua ja vastauksia kysymyksiin muilta yksiköiltä ja viranhaltijoilta aina kun sitä tarvitsin, iso kiitos heille siitä.  

Kevät tuli ja case covid sen mukana. Jälleen uusi tilanne, liikuntapaikkoja suljettiin, koululaiset etäopetuksessa, kokoontumisrajoituksia jne. Siinä sitten ihmeteltiin että mitäs nyt. Aloitimme liikuntatoimessa ulkoliikuntapaikkojen valmistelun kesää varten vähän aikaisemmin sekä keskityimme erinäisiin kunnossapitotöihin hieman entistä enemmän. Samaan aikaan saimme liikuntatoimen tiimiin myös uuden master chefin , nykyisen vapaa-aikapäällikkö Emilian.

Kesästä tähän päivään ollaankin sitten menty aika lailla samalla kaavalla, rajoitusten ja ohjeistuksien mukaan eteenpäin. Työtä liikuntatoimessa on ollut vaikka covid jyllää, nurmialueita oli hoidettava, kenttiä piirrettävä ja kokoajan jotain kunnossapitotyötä tai projektia päällä.

Tänään työpöydälläni on työryhmän ohjaamisen lisäksi, työvuorojen toteumien tarkistus sekä lähetys, työvuorosuunnittelua, laskujen tarkistusta sekä Särkijärven perusparannushankkeeseen liittyviä juttuja. Yleensä joka viikko tulee vielä jotain uutta ja yllättävää mitä ei ole suunniteltu. Milloin on puita kaatunut pururadalla tai koneisiin tulee vikoja ja niin edelleen. Tänäänkin aamulla extrahommana selvittää viikonloppuna tapahtunutta ilkivallantekoa. 


Rauhallista joulun aikaa kaikille, pysykää terveinä ja toivotaan että vuosi 2021 olisi parempi.

Sami Vaskelainen


Julkaistu 14.12.2020