Kesäsomettaja Ilmarin blogikirjoitus

Ilmari blogikirjoituskuvaOlen Ilmari Vuorela, toinen Laitilan kesäsomettajista. Arpaonni suosi kesätyöarvonnassa ja sain kesätyöpaikan. Kesäsomettajan lisäksi hain liikuntatoimeen ulkoliikuntapaikkojen hoitoon, jossa olin jo viime vuonna töissä. Vapaa-ajalla yleisurheilen, valmennan ja ohjaan liikuntaa, sometan, toimin nuorisovaltuustossa, teen juontokeikkoja sekä monia muita juttuja.

Monien väylien kautta olen päässyt tutustumaan Laitilan kaupungin organisaatioon ja koen siihen kuulumisen kunnia-asiana.

Edellisinä kesinä olen ollut töissä enoni rakennustarvikeliikkeessä, jossa olen päässyt kokeilemaan erilaisia työtehtäviä, kuten asiakaspalvelua ja hyllyttämistä. Viime kesänä olin kuukauden liikuntapaikkojen hoidossa. Siellä pääsin leikkaamaan nurmikkoa, parantamaan pururadan maastoa ja kiertämään uimarantoja, mikä on yhdistävä tekijä nykyiseen työhön. Yhdeksännellä luokalla olin Tet:issä nuorisotalolla, jossa pääsin tutustumaan nuoriso-ohjaajan työhön. Viime syksynä aloitin liikunnan ohjaamisen Vakka-opistossa, jossa jatkan ensi syksynä nuorten liikunnan ohjaamista.

Somettaminen on ollut jo pitkään osa elämääni, joten välillä ruutuaika suositus ylittyy reilusti. Olen jo 13-vuotiaana toiminut Suomen Urheiluliitossa somenuorena ja nykyään toimin nuorisovaltuustossa somevastaavana sekä vastaan Laitilan lukion Instagram-toiminnasta. Olen myös kirjoittanut blogikirjoituksen Varsinais-Suomen liiton blogiin. Näiden lisäksi päivittelen omia somekanavia ja seuraan erilaisia ihmisiä ympäri maailmaa päivittäin. Somettaminen on laaja käsite ja on kiehtovaa nähdä, millaisia uusia puolia somettamisesta löytää tämän neljän viikon aikana. Mielestäni on todella hienoa, että kaupunki keksii uusia erilaisia vaihtoehtoja perinteisille kesätöille.

Opiskelen Laitilan lukiossa ja ensi syksynä alkaa kolmas vuosi sekä ylioppilaskirjoitusurakka. Joten lähitulevaisuus tulee olemaan opiskelun täyteinen, kuitenkaan muuta elämää unohtamatta. Tavoitteita on koulun lisäksi myös urheilussa. Päätavoite pikajuoksussa on tällä hetkellä pystyä parantamaan aikaa tasaisesti koko ajan. Pidemmän ajan suunnitelmissa on hyvä ammatti, jossa saa auttaa ihmisiä ja tehdä hyvää. 

Kevään aikana korona muutti arjen täysin. Koulu ja treenit täyttivät päivät, kun muut asiat olivat tauolla. Opiskelu tapahtui kotona ja harjoitukset siirtyivät ulos, kun urheiluhallit menivät kiinni. Keväällä oivalsin, että siirtymät paikasta vievät paljon aikaani. Mutta kaipasin tavallista arkea ja kavereita todella paljon, vaikka somessa olinkin heihin yhteydessä. Onneksi kesällä monet asiat ovat palautuneet jo lähelle normaaleja oloja, vaikka turvaväleistä ja hyvästä hygieniasta on pidettävä kiinni.

Olen asunut Laitilassa lähes koko elämäni. Ensimmäiset kuukaudet vietin Turussa, jonka jälkeen muutimme tänne. Täällä on ollut hyvä kasvaa ja harrastusmahdollisuuksia on ollut hyvin. Jos mietin millaisia ajatuksia herää sanasta Laitila, niin kaikki ajatukset ovat todella positiivisia. Laitilassa on helppo olla ja elää. 


Julkaistu 3.7.2020