Blogikirjoitus talous- ja hallintojohtaja Sirpa Romppaiselta


Sirpa Romppaisen blogin blogikuvaTaloushallinnon teemana tähän vuodenaikaan on tilinpäätöksen laatiminen, joka vaatii ponnisteluja koko organisaatiolta, mutta varsinkin taloushallinnon henkilöstöltä. Tilinpäätös käsitellään 30.3.2020 kaupunginhallituksen kokouksessa ja hyväksytään valtuustossa kesäkuussa.

Kehitämme tällä hetkellä hallinnossa useita asioita rinnakkain. Otamme parhaillaan käyttöön tiketöintijärjestelmää, Intro-perehdytysjärjestelmää sekä CaseM-asianhallintajärjestelmää. Käynnissä on myös uuden Intran ja työajanseurantajärjestelmän vertailu ja valinta. Selvityksen alla on taloushallinnon ja henkilöstöhallinnon järjestelmävaihtoehdot tulevaisuudessa. Yritämme kaikella tällä järjestelmäkehittämisellä vastata valtuustotason strategiseen tavoitteeseen, jossa palvelut tulisi digitalisoida vuoteen 2025 mennessä. Samaan suuntaan meitä haastaa 1.1.2020 voimaan tullut tiedonhallintalaki sekä velvoite automaattiseen talousraportointiin 1.1.2021 alkaen.

Kiitos kaikesta kuuluu nyt ja tulevaisuudessa Laitilan kaupungin henkilöstölle myönteisestä suhtautumisesta työn ja prosessien kehittämiseen. Aurinkoista kevättä kaikille!

Sirpa Romppainen


Julkaistu 2.3.2020