Blogikirjoitus erityisasiantuntija Ritva Miesmaalta

Kuvituskuva Ritva Miesmaan blogi 1

Työtehtäviini kuuluu mm. omaishoidon tuki asioiden hoito (65 vuotta täyttäneet), ikäihmisten päivätoiminta Pirtistä vastaaminen ja hoivakoteihin liittyvä valvonta. Olen iloinen siitä, että saan tehdä työtä ikäihmisten ja heidän omaistensa hyväksi yhdessä useiden työtovereiden ja tahojen kanssa. Kiitos hyvästä yhteistyöstä teille kaikille.

Saimme viime vuonna yhden uuden omaishoidon lomittajan toisen omaishoidon lomittajan lisäksi. Tämä mahdollistaa sen, että omaishoidon lomitusta pystytään järjestämään entistä enemmän omaishoidettavien koteihin. Tänä vuonna on tullut uusia omaishoitajia ja useita hakemuksia on vireillä. Toivottavaa on, että mahdollisimman moni läheistään hoitava henkilö hakee omaishoitajuutta. Omaishoitajat tekevät arvokasta työtä läheistensä hyväksi. Tärkeää on kehittää palveluja edelleen. Kehittämisehdotukset ovat tervetulleita.Kuva Ritva Miesmaa blogi 2

Ikäihmisten päivätoiminta Pirtin toiminta jatkuu tämän vuoden alusta lukien Laitilan kaupungin järjestämänä.  Päivätoiminta edistää ikääntyneiden henkilöiden toimintakykyä, henkistä vireyttä ja sosiaalisia suhteita. Lisäksi se kohentaa asiakkaiden elämän laatua, hallintaa sekä mielekkyyttä. Toiminnan sisältö järjestetään mahdollisimman hyvin asiakkaiden toiveiden mukaiseksi. Alkuvuonna päivätoiminnassa on mm. laulettu, ulkoiltu, pelattu lautapelejä ja tehty kädentöitä.  Päivätoiminnasta on tehty uusi esite. Tulevan kevään ohjelmaa on suunniteltu.

Tällä hetkellä päivätoimintaryhmissä on tilaa, joten jos tunnet ikäihmisen, joka haluaisi tulla mukaan päivätoimintaan, niin otathan yhteyttä.

 Oikein hyvää ja aurinkoista kevättä

Ritva Miesmaa