Kaupunginjohtajan tervehdys

LAITILA - KEHITTYVÄ SEUTUKAUPUNKI 


kj

Valtioneuvoston päätöksellä Laitilasta tuli kaupunki 1.1.1986.
Laitila on noin 8500 asukkaan ja 600 yrityksen vireä teollisuus- ja palvelukeskus Varsinais-Suomessa.  Laitilan keskusta sijaitsee Turusta pohjoiseen vievän valtatie 8:n ja Uudestakaupungista Tampereelle johtavan kantatie 43:n risteysalueella.

Liikenteellisesti edullinen sijainti valtatie 8:n varrella sekä Turun (60 km), Rauman (30 km) ja Uudenkaupungin (20 km) läheisyys ovat luoneet omalta osaltaan edellytykset monipuoliselle elinkeinoelämälle. Laitilasta viedään maailmanmarkkinoille mm. linja-autojen tuulilaseja sekä korkean teknologian muovi-, metalli- ja puusepänteollisuuden tuotteita. Tunnetuimpia ja maistuvia laitilalaisia tuotteita ovat Laitilan Wirvoitusjuomatehtaan juomat ja Munax Oy:n munatuotteet Smoothie-juomineen. 

Laitilalla on tarjota yrityksille tilavia tontteja näköalapaikalta valtatie 8:n varrelta Kasitien yrityspuiston sekä  Sampanummen ja Koveronnummen yritysalueilta. 

Laitila harjoittaa aktiivista asuntopolitiikkaa. Kuluvana vuonna on Laitilan kaupungin toimesta valmistunut viimeisin vuokrakerrostalo ja uutta suunnitellaan. Omakotitontteja on tarjolla eri puolilla kaupunkia. Uusimmalla suuren suosion saavuttaneella Kotoharjun alueella on vielä vapaita tontteja. Uutta asuinaluetta ryhdytään suunnittelemaan. 

Laitilan kaupunki on elänyt viime vuosina voimakasta kasvun kautta. Syntyvyys ja samalla väkiluvun kehitys on kasvussa ja panostus etenkin lapsiperheitten hyvinvointiin on vahvaa. Tällä vuosikymmenellä on valmistunut uusi Kappelinmäen koulu ja uuden päiväkodin rakentamisesta on päätetty. 

Tuoreimpana osoituksena kuntalaisten, niin nuorten kuin vanhempienkin, palvelujen kehittämisestä on syksyllä  2016 valmistuva monitoimihalli jäähallin sekä koulu- ja liikuntakeskuksen alueelle. Uimahalli on hiljan laajennettu ja saneerattu. Laitilan liikuntapalvelut kestävät hyvin vertailun valtakunnallisestikin. 

Kulttuurin nälkäisille Laitila tarjoaa monenlaisia harrastusmahdollisuuksia. Vireitä eri alojen yhdistyksiä on runsaasti. Laitilan hallinnoimien Vakka-Suomen kansalaisopiston ja Vakka-Suomen musiikkiopiston toiminta on vireää ja korkealuokkaista. 

Tapahtumia järjestetään ympäri vuoden esimerkkeinä vuosittain tammikuussa järjestettävä Kustaa Hiekan kulttuuriviikko, kesäinen Jazzkukko–festivaali ja perinteiset Laitilan Munamarkkinat ennen juhannusta. 

Strategiamme mukaan itsenäinen Laitila sykkii elämää ja voimaa. Laitila tähtää huomiseen ja on vahva peruskunta tulevaisuudessakin. 

Tervetuloa Laitilaan! 

Johanna Luukkonen
kaupunginjohtaja