Laitila-info

Laitila-Info sivuilla pääset tutustumaan Laitilan nykypäivään ja historiaan.


Kaupungintalo

Laitilan nykyinen kaupungintalo valmistui vuonna 1988 ja on edelleen varsin nykyaikainen. Rakennus sijaitsee kaupungin keskustassa samalla tontilla aiemmin rakennetun paloaseman kanssa osoitteessa Keskuskatu 30.
Rakentamista edelsi suunnittelukilpailu. Kilpailun voitti Veijo Martikainen Ky:n ehdotus "Forum et Atrium". Kaupungintalon tilavuus on 20.880 m3 ja huoneistoala 4.630 m2 .

200 hengen valtuustosali palvelee päätöksenteon lisäksi kokous-, konsertti- ja koulutustiloina. Akustiikaltaan sali soveltuu tasokkaisiin konsertteihin. Kaupungintalolla on neljä 12-20 hengen kokoushuonetta, joita vuokrataan myös ulkopuoliseen käyttöön. Lisäksi kaupungintalon pohjakerroksessa sijaitsee takkahuone ja saunatilat.

Kaupungintaloon on sijoitettu merkittävästi taidetta. Eteisaulassa on laitilalaisen taiteilija Jari Nordmanin Valkojärven peltolakeutta esittävä työ sekä toisen kerroksen aulassa taiteilija Kerttu Horilan keraaminen reliefi. Talon aula-, käytävä- ja kokoustiloissa on yhteensä 36 laitilalaissyntyisen taiteilija Hannes Siivosen öljyvärimaalausta.

Tervetuloa tutustumaan kauniiseen kaupungintaloomme.


Risteys.PNG