Voima-portaat kannustavat liikkumaan

Julkaistu: 7.10.2020

Voima-portaatLaitilan vesitornin juurelle on kesästä alkaen rakennettu Voima-portaita ja rakennusprosessi on tullut kalkkiviivoille. Portaiden rakentaminen oli kuntalaisten toive ja päätyi sen myötä yhdeksi kaupungin investoinneista vuodelle 2020. Portaat itsessään ovat jo valmiit, mutta portaiden valaistus ei ole vielä valmiina. Portaat suunnitteli Sitowise Oy, pohjatyön teki Tmi Kari Rantatalo ja rakensi SV-Rakenne Levo Ky.

Treeniportaita on viime aikoina rakennettu ahkerasti eri kaupunkeihin – jyrkkyyksissä, askelmäärissä ja muissa ominaisuuksissa on paljon eroavaisuuksia. Laitilan portaissa askelia on 71 ja jyrkkyys on maltillinen. Materiaaliltaan portaat ovat painekyllästettyä puuta. Tämä materiaali on portaissa oivallinen, koska se ei muutu liukkaaksi ja askeltuntuma on muutenkin treenaajalle suotuisa, sekä kestää hyvin vaihtuvia sääolosuhteita. Hankkeen rahoitus saatiin osittain Leader Ravakalta ja mukana sponsorina oli myös VSV-Konserni, Vakka-Suomen Voima – jolta nimi Voima-portaisiin saatiin.

Vapaa-aikapäällikkö Emilia Andersson kannustaa kuntalaisia Voima-portaille treenaamaan. Voima-portaat sopivat kaiken kuntoisille ja ikäisille, muistuttaa Andersson. Mahdollisesti syksyn aikana on vielä luvassa pientä porrastreeniopastusta, vinkkaa Andersson. Portaissa voi jo harjoitella, mutta valojen vielä puuttuessa, ei portaisiin kannata mennä hämärän aikaan. Talvikunnossapitoa portaissa ei myöskään ole, joten talviliukkailla portaisiin ei kannata mennä. Portaisiin pääsee joko Varppeentien suunnasta vesitornin polkua pitkin tai vesitornin toiselta puolelta tullessa Pähkinäpolulta.


Lisätiedot: vapaa-aikapäällikkö Emilia Andersson, puh. 050 5180589, emilia.andersson@laitila.fi