Uutisarkisto

Varhaiskasvatusmaksuihin koronan varalta hyvitysvalmius

Julkaistu: 29.1.2021

Lapsen joutuessa karanteeniin, varhaiskasvatusmaksuun annetaan hyvitystä. Kuva: pexels.com


Sivistysvaliokunta kokoontui torstaina 28.1.2021 ja päätti varhaiskasvatusmaksujen perintää koskevista periaatteista, jotka ovat koronavirustilanteen myötä tulleet ajankohtaisiksi. Ensinnäkin valiokunta päätti, että lapsen ollessa määrättynä tartuntalain mukaiseen karanteeniin, perheelle annetaan hyvitystä varhaiskasvatusmaksuun karanteenipäivien osalta. Valiokunta päätti myös, että maksuvapauden voi myöntää harkinnanvaraisesti myös silloin, kun varhaiskasvatuksessa tapahtuu palvelukatkos. Palvelukatkokseen voidaan joutua esimerkiksi silloin, jos merkittävä osuus henkilökunnasta on korona-altistumisen vuoksi karanteenissa.

Kulttuuritoimen tukea jaettiin kolmelle taholle

Valiokunta päätti kulttuuritoimen talousarviossa olevan toiminnan tuki -määrärahan jakamisesta. Toiminnan tukeen varatun määrärahan tavoitteena on tukea isoja ja näkyviä hankkeita ja tapahtumia, jotka perustuvat pitkäjänteiseen valmisteluun ja toimintaan. Määrärahasta osoitettiin 6000 euroa Laitilan Kinolle, jonka kanssa kaupunki on tehnyt sopimuksen vuosien 2019-2021 ajaksi. Jazzkukko-festivaalille osoitettiin 10 000 euroa ja Laitilan KulttuurinTuki ry:lle 4000 euroa. Seitsemäs Jazzkukko-festivaali on määrä järjestää heinäkuun lopussa. Laitilan KulttuurinTuki ry on menestyksekkäästi tuottanut kalevalaiseen perinteiseen pohjautuvia näytelmiä ja yhden lyhytelokuvan, joiden sarja on edelleen täydentymässä.

Liikunta- ja nuorisotoimen avustukset tulossa haettavaksi

Valiokunta hyväksyi liikunta- ja nuorisotoimen avustusten haku- ja jakoperiaatteista. Liikuntatoimen perusavustus ja kenttämääräraha ovat haettavana 1.-30.4.2021. Kohdeavustukset ovat haettavina 1.-31.3.2021 ja 1.-31.10.2021. Perusavustus on tarkoitettu seuran perustoiminnan kustannuksiin painottaen lasten ja nuorten harrastustoimintaa. Kohdeavustusta voidaan hakea lasten ja nuorten harrastustoiminnan lisäämiseen haja-asutusalueilla, soveltavan liikunnan kehittämiseen ja lisäämiseen, varttuneenväen liikunnan lisäämiseen ja koronan torjumisesta syntyneisiin materiaalikustannuksiin. Kenttämäärärahaa jaetaan haja-asutusalueiden liikunta- ja harrastusolosuhteiden parantamiseen ja ylläpitämiseen. Sitä voivat hakea esim. kylä- tai vanhempainyhdistykset.

Nuorisotoimen perusavustuksen hakuaika on 1.-30.4.2021 ja kohdeavustukset ovat haettavissa jatkuvana hakuna 1.3.-21.11.2021. Perusavustusta myönnetään seuran tai yhdistyksen perustoiminnan tukemiseen, jonka tulee kuulua pääasiallisesti nuorisotoiminnan piiriin. Kohdeavustusta jaetaan ensisijaisesti Laitilassa järjestettävään ja nuorille suunnattuun toimintaan ja/tai tapahtumiin. Toiminta voi olla esimerkiksi nuorille tarkoitettu tapahtuma, näyttely, projekti, kurssi tai retki. Kohdeavustusta voidaan myöntää myös nuorten hyvinvointia tukeviin hankintoihin.


Lisätiedot: vs. sivistystoimenjohtaja Nestori Mäkelä, puh. 040 1984154, nestori.makela@laitila.fi