Toiveet Sirpunpuiston alueesta kerättiin ylös

Julkaistu: 10.12.2020

Sirpunpuiston vehreä alue sijaitsee keskustan kupeessa.


Laitilan kaupunki toteutti sähköisen kyselyn Sirpunpuiston alueen kunnostamisesta 9.-23.11.2020. Kyselyyn vastasi 84 henkilöä. Kyselyn toteuttamiseen ryhdyttiin, kun teknisen toimen viranhaltijat laativat hankehakemusta alueen kunnostusta varten. Hankkeen toteutuessa kuntalaisia osallistetaan alueen kehittämiseen ja jo prosessin alkuvaiheessa haluttiin kerätä heidän ajatuksiaan ylös. Alueelle on myös valtuustoaloitteen myötä toivottu koirapuistoa ja perhepuistoa. Juuri valtuuston hyväksymässä talousarviossa investointimäärärahat näille kohteille onkin osoitettu vuosille 2023 ja 2024.

Jos kaupunki saa nyt tekemäänsä hankehakemukseen myöntävän päätöksen, tullaan hankerahat suuntaaman Sirpunpuiston alueella kulkevan reitin peruskunnostukseen: ruohottuneiden ja vesakoituneiden osien karsimiseen, kuljettavan polun parantamiseen ja valaistuksen uusimiseen. Myös taukopaikka tullaan hankerahalla reitin varrelle rakentamaan. Kyselyn myötä saatiin itse reitin kuin taukopaikankin osalta jo toiveita ylös. Kaupunkilaisten keskuudessa on suuri toive alueen saattamisesta ympärivuotiseen käyttöön, mutta myös samalla huoli siitä, että alueelle tehtävät toimet eivät kestä aikaa huoltotöiden sivuuttamisen tai ilkivallan vuoksi. Helppohoitoisuutta ja luonnonmukaisuutta toivotaan usein alueen kasvillisuutta mietittäessä ja taukopaikan, penkkien ja muiden rakenteiden osalta taas painavuutta ja kestävyyttä.

Kyselyvastauksissa toivotaan esteettömyyden huomioimista ja jo hankehakemusvaiheessa on esteettömyys tuotu esiin. Osa reitistä tulee olemaan esteetön ja esimerkiksi mahdollisuus kulkea autolla taukopaikalle tietyin reunaehdoin on huomioitu. Kyselyvastauksista koostettu esitys on luettavissa tämän linkin kautta. On ilahduttavaa huomata, kuinka yksityiskohtaisia ja tarkkaan mietittyjä toiveita alueelle on esitetty, toteavat ympäristöpäällikkö Tuija Kailaste ja työpäällikkö Petri Hautakoski. Se kertoo, että alue on paikallisille tärkeä ja sen mahdollisuuksia on jo entuudestaan mietitty. Kaikkia toiveita ei pystytä tämän hankkeen puitteissa toteuttamaan, jos rahaa siihen saadaan. Rahoitusvaihtoehtoja niiden toteuttamiseksi on silti nyt helpompi miettiä, kun meillä on jo mustaa valkoisella, muistuttavat viranhaltijat. Toivottavasti alueen kehittämisessä ollaan otettu nyt se tärkeä ensimmäinen askel, jonka jälkeen askelia kertyy monta lisää.


Kyselykooste

 

Lisätietoja:

  • Tuija Kailaste, ympäristöpäällikkö, tuija.kailaste@laitila.fi, puh. 050 3428745                                        
  • Petri Hautakoski, työpäällikkö, petri.hautakoski@laitila.fi, puh. 050 3428753