Uutisarkisto

Terhi Mäkilälle äitienpäiväkunniamerkki Laitilan kaupungin esityksestä

Julkaistu: 4.5.2022


Tasavallan presidentti palkitsee vuosittain kasvattajina ansioituneita äitejä Suomen Valkoisen Ruusun I luokan mitalilla kultaristein. Tänä vuonna, äitienpäiväjuhlassa 8.5.2022 Helsingin Säätytalolla, presidentti Sauli Niinistö luovuttaa kunniamerkin laitilalaiselle Terhi Mäkilälle. Mäkilän lisäksi kunniamerkin saa 29 äitiä arvokkaasta työstään lasten ja perheiden hyväksi. Kunniamerkkiesityksen Mäkilästä teki vuoden 2021 lopulla Laitilan kaupunki.

Kunniamerkin myöntämisperusteina ovat ehdokkaan ansiot lasten ja nuorten esimerkillisenä kasvattajana, perhe-elämän ja vanhemmuuden edistäjänä sekä laajemminkin yhteisvastuullisena toisista huolehtimisen ja välittämisen turvaajana. Ansiomerkkianomuksessa Mäkilän roolia turvallisena vanhempana ja erilaisten yhteisöjen jäsenenä tuotiin esiin: ”Ympärillä olevat toimijat - harrastustahot, koulu, muut perheet - ovat hänestä saaneet joukkoonsa henkilön, joka aktiivisesti vie asioita eteenpäin ja joka jakaa omaa osaamistaan ja lämmintä läsnäoloaan”. Myös elämän myönteinen eteenpäin katsova asenne ja lasten ja nuorten kasvun syvä ymmärrys tuotiin Mäkilästä esiin.

Laitilan kaupunki onnittelee Terhi Mäkilää ja toivottaa onnellista tulevaa äitienpäivää Terhille ja kaikille muille äideille ja kasvattajan roolissa olleelle!

Tiedot kunniamerkin saajista: https://ritarikunnat.fi/ritarikunnat/annetut-kunniamerkit/vuonna-2021-annetut-kunniamerkit-forlanade-utmarkelsetecken-2021/09-05-2021-aitienpaiva-morsdagen-09-05-2021-2/

Lähde: Aluehallintovirasto