Uutisarkisto

Teknisen valiokunnan kokous 20.5.2020

Julkaistu: 22.5.2020

VALIOKUNTA VALITSI URAKOITSIJOITA JA JAKOI YKSITYISTIEAVUSTUKSIA

Laitilan tekninen valiokunta kokoontui keskiviikkona 20.5.2020. Valiokunta valitsi urakoitsijoita alkaville hankkeille. Tarjouksia vuoden 2020 kestopäällystetöiden tekemiseksi oli tullut yhteensä 6 kappaletta ja urakoitsijaksi valittiin Asfaltti Kallio Oy. Tämän vuoden päällystyskohteet ovat pääasiassa Välimetsän asuinalueella.

Saneerausurakat olivat myös valiokunnan pöydällä. Kaupungintalon lvis-saneeraukselle on varattu investointimäärärahaa 200 000 euroa ja kaupungintalon kellarikerroksen käyttöasteen nostamiselle 100 000 euroa. Saneeraukset on yhdistetty yhdeksi kokonaisuudeksi urakoiden hallinnan helpottamiseksi. Putki-, ilmanvaihto-, sähkö- ja automaatiourakoitsijoiksi valittiin edullisimman tarjouksen jättäneet toimijat Fidelix Oy (automaatio), Laitilan IP-työ Oy (IV), Iso-Kouvola Oy (putki) ja JMT-Service Oy (sähkö). Varppeen koulun kellarisaneerauksen urakoitsijoiden valintaa ei tehty, koska tarjousten yhteenlaskettu hinta ylitti merkittävästi talousarvissa varatun määrärahan. 

Kaupungintalon lvis-saneerauksen valinta on ehdollinen, koska valiokunta kokouksessaan päätyi ehdottamaan kaupunginhallitukselle ja edelleen -valtuustolle lisämäärärahaa hankkeelle. Suunnittelutöiden aikana ovat korjaustoimenpiteet ja niiden laajuus kasvaneet aiemmin oletetusta. 

Lisäksi yksityisteiden kunnossapitoavustukset saivat kohteensa kokouksessa, kun avustusta myönnettiin sitä hakeneille 85 tiekunnalle. Suurimmat avustussummat menivät Untamalan-Nummen, Tulejärventien ja Rantalantien tiekunnille. Avustusprosentti vaihtelee tien luokituksen mukaisesti 15-41 % hyväksytyistä kustannuksista.


Lisätietoja: tekninen johtaja Mika Raula, puh. 0500596127, mika.raula@laitila.fi