Uutisarkisto

Tekninen valiokunta valitsi urakoille tekijät

Julkaistu: 1.4.2021

Kaupungin yleisten alueiden, kuten torin, istutuksia hoitaa Laitila-Pyhäranta 4H-yhdistys.


Tekninen valiokunta kokoontui tiistaina 30.3.2021 ja valitsi toteuttajia tuleville urakoille. Kaari- ja Matovuorentien perusparannuksen urakka on jaettu kahteen osaan, jotka toteutetaan vuosina 2021 ja 2022. Urakan ensimmäisen osan toteutukseen oli määräaikaan mennessä saapunut seitsemän tarjousta. Vertailuhinnaltaan edullisimman tarjouksen 139 052,80 € jätti Kaivuu ja maansiirto Simo Jalonen, jonka valiokunta valitsi urakan tekijäksi.

Vuoden 2021 katuvalaistussaneerauksen tekijäksi valittiin myös vertailuhinnaltaan edullisimman tarjouksen 87 793,70 € jättänyt Vertek Oy. Määräaikaan mennessä tarjouksia oli tullut kolme. Saneerauksen kohteiksi ovat valikoituneet Kylänpään alue, jossa tehdään valaistuskaapelointia yhteiskaivuuna VSV:n kanssa sekä Papinpellon alue, osa Kaukolaa ja Vierumäen alue. Näiden lisäksi valaisimet vaihdetaan Mikaelinkadulla katusaneerauksen jälkeen ja valaistustöitä tehdään myös Valkojärven alueella Sirpunpuiston hankkeen tiimoilta.


Kaupungin istutusten hoito on jaettu kahteen eri urakkaan

Istutusten hoito on perinteisesti jaettu kahteen urakkaan ja samoin tehtiin myös uusimman kilpailutuksen osalta, joka koskettaa vuosien 2021-2022 istutusten hoitoa. Liikenneväylien ja yleisten alueiden hoitoon oli tullut yksi tarjous Laitila-Pyhäranta 4H-yhdistys ry:ltä ja kiinteistöjen istutusten hoitoon kaksi tarjousta, joista halvin oli myös 4H-yhdistyksen tekemä. Valintaperusteiden mukaisesti, urakoitsijan jättäessä molemmista urakoista edullisimman tarjouksen, on tällä oikeus valita toinen tarjoamistaan urakoista.

4H-yhdistys valitsi urakan liikenneväylien ja yleisten alueiden istutuksista. Tähän urakkaan sisältyy hoitosuunnitelman mukaan 38 kukkapenkkiä tai istutusallasta sekä 40 puuta tai puunalustaa. Istutuskohteita sijaitsee Keskuskadun, Vihtorinkadun ja Kirkkotien varrella sekä torilla ja keskusta-alueen tienjakajissa. Myös terveyskeskuksen vaakunaistutus, joka näkyy kasitielle, sisältyy kokonaisuuteen. Kiinteistöjen istutusten hoitoon valittiin näin ollen toinen tarjouksen jättäneistä tahoista: Laitilan eräsissit. Tähän urakkaan sisältyvät kaupungintalon, Laineen talon, Poukan talon, Kustaa Hiekan lukutuvan, terveyskeskuksen ja kirjaston istutukset.

 

Lisätietoja: tekninen johtaja Mika Raula. puh. 050 0596127, mika.raula@laitila.fi