Uutisarkisto

Sivistysvaliokunta päätti varhaiskasvatuksen ja liikuntapaikkojen asiakasmaksujen muutoksista

Julkaistu: 17.6.2022

Liikuntapaikkojen asiakasmaksujen muutokset koskevat myös uimahallin käyttömaksuja.


Laitilan sivistysvaliokunta kokoontui torstaina 16.6.2022 ja käsiteltävänä sillä oli asiakasmaksujen tarkistuksia. Varhaiskasvatusmaksuihin päätettiin tehdä indeksitarkistuksen mukaiset muutokset, jotka tulevat voimaan 1.8.2022. Tarkistuksen perusteena on myös opetus- ja kulttuuriministeriön ilmoitus maksujen ylimmäisrajasta. Uuden maksutaulukon mukaan esimerkiksi enimmäismaksu 1. lapsesta on 295 euroa kuukaudessa. Varhaiskasvatuksen asiakasmaksulain mukaan maksun suuruus määräytyy perheen koon ja tulojen sekä varhaiskasvatukseen varatun keskimääräisen kuukausituntiajan perusteella.

Liikuntapaikkojen varaushintoja taas päätettiin korottaa 5,7 % kuluttajahintaindeksin mukaan. Esimerkiksi Monitoimihallin liikuntasalin varaus laitilalaiselle varaajalle on 1.8.2022 alkaen 34 euroa (ennen 32 euroa). Myös uimahallin käyttömaksun nousivat: aikuisen kertalippu tulee olemaan 5,5 euroa (ennen 5 euroa).

Uusi varhaiskasvatussuunnitelma hyväksyttiin

Opetushallitus on antanut määräyksen, joka edellyttää paikallisten varhaiskasvatussuunnitelmien päivittämisen ja käyttöönoton 1.8.2022 alkaen. Syynä päivitystarpeeseen on varhaiskasvatuslain muutokset. Laitilan kaupungin päivitetty varhaiskasvatussuunnitelma hyväksyttiin valiokunnassa. Suurimmat muutokset aiempaan nähden liittyvät lapselle tarjottavaan kehityksen ja oppimisen tukeen. Perusteisiin on määritelty entistä tarkemmin kolmiportaisen tuen mallin mukaan tuen tasot ja muodot sekä se, miten tukea annetaan.

 

Lisätiedot: sivistystoimenjohtaja Susanne Laaksonen, puh. 040 7592108, susanne.laaksonen@laitila.fi