Uutisarkisto

Sivistysvaliokunnan kokous 14.5.2020

Julkaistu: 15.5.2020

Laitilan Mieslaulujat oli yksi kulttuuriavustuksen saaneista tahoista.

 

KULTTUURIAVUSTUKSET SAIVAT KOHTEENSA JA LAKKIAISET AJANKOHTANSA SIVISTYSVALIOKUNNAN KOKOUKSESSA

 

Lakkiaisia juhlitaan elokuun lopussa

Laitilan sivistysvaliokunta kokoontui torstaina 14.5.2020. Päätettävänä valiokunnalla oli ajankohtainen asia lukion kevätlukukauden lopusta. Valiokunta päätti, että opetus lukiossa jatkuu etäopetuksena lukukauden loppuun asti lukuun ottamatta viikon 26 koeviikkoa, mikä järjestetään lähiopetuksena. Lukukauden päätöstä juhlistetaan lauantaina 30.5. pienimuotoisen etäkevätjuhlan muodossa ja ylioppilas- ja päättötodistukset postitetaan koteihin. Lakkiaisia vietetään elokuun viimeisenä lauantaina 29.8.

Kulttuuriavustukset jaettiin ja uusi kulttuuripäällikkö valittiin

Kulttuuritoimen kulttuuriavustukset olivat haettavissa vapaamuotoisella hakemuksella 17.3.-3.4. Avustusta haki kuusi tahoa, joille kaikille myönnettiin avustus haettuun tarkoitukseen. Laitilan Kulttuuriseura Walo sai 800 euroa Seitsemän veljestä 150-vuotisjuhlavuoden tapahtumiin ja Laitilan soittokunta sai saman suuruisen summan musiikkileirin kuluihin. 300 euron suuruiset avustukset myönnettiin Laitilan kuvaajille näyttelyn järjestämistä varten ja Laitilan Mieslaulajille esiintymisasujen hankintaan. Soitinyhtye Wakkarit sai 200 euroa soitinhankintoihin ja saman summan sai Vakka-Suomen Harmonikkakerho kesäleirin kuluihin.

Kulttuuritoimeen liittyen oli valiokunnalla myös tärkeä päätös tehtävänä, nimittäin uuden kulttuuripäällikön valinta kulttuurisihteeri Jukka Vehmaksen jäädessä syksyllä eläkkeelle. Viran nimikemuutoksesta valiokunta päätti jo helmikuussa. Virkaa haki 15 hakijaa, joista kuusi kutsuttiin haastatteluun. Haastatelluista hakijoista sivistysvaliokunta päätti valita FM Piia Allénin, jonka valintaa puolsivat koulutuksen ja työkokemuksen avulla hankitut tiedot ja taidot sekä haastattelussa esiin tulleet henkilökohtaiset ominaisuudet. Uuden viranhaltijan on tarkoitus aloittaa 1.8. alkaen.

Laitilan kyläkoulut saivat yhteisen nimen

Sivistysvaliokunta päätti maaliskuun kokouksessaan Laitilan kyläkoulujen hallinnollisesta yhdistämisestä, jonka myötä päätettiin myös valita koulukokonaisuudelle oma nimi. Koulujen oppilaille ja heidän huoltajilleen järjestettiin kysely 21.-30.4., jossa valiokunnan päättämistä nimivaihtoehdoista sai äänestää mieleistään. Niin oppilaiden kuin huoltajienkin vastauksissa ylivoimaisesti eniten ääniä sai Laitilan kyläkoulut -ehdotus. Muut ehdotukset, kuten Kalevan, Kyläkukon tai Lykyn koulu, jäivät vastauksissa selvästi taakse. Valiokunta päätti, että hallinnollisesti yhdistettyjen kyläkoulujen nimeksi valitaan Laitilan kyläkoulu ja toimipisteistä käytetään jatkossa nimityksiä Itäkulman, Kodjalan, Soukaisten, Suontaan ja Untamalan koulutalot.

Uimahallissa tapahtuu kesällä

Suomalainen uimakoulu Oy oli lähestynyt kaupunkia pyytäen uimahallin vuokraamista kesäajalle. Valiokunta päätti, että uimahalli saa olla täydessä toiminnassa 1.-18.6. sekä uimakoulujen järjestämiseksi 22.6.-31.7. Lukion ja uimahallin julkisivuremontin vuosi kulku uimahalliin tapahtuu 22.6. alkaen takaoven kautta, eikä normaali aukiolo ole remontin vuoksi mahdollista.

 

Lisätietoja: sivistystoimenjohtaja Heli Kiertokari-Laitinen, puh. 050 5180588, heli.kiertokari@laitila.fi