Uutisarkisto

Pystykiekko ja nuorisotoimi saivat Lasten ja nuorten hyväksi -rahaston huomionosoitukset

Julkaistu: 18.11.2021


Lasten ja nuorten hyväksi -rahasto järjesti huomionosoitustilaisuuden torstaina 18.11.2021. Perinteisesti tilaisuus on järjestetty lapsen oikeuksien päivänä tai sen läheisyydessä kiinnittämään entistä enemmän huomiota myös paikallisesti lapsiin ja nuoriin. Huomionosoitukset osoitettiin tällä kertaa Pystykiekko ry:lle ja kaupungin nuorisotoimelle.

Rahasto osoitti 400 euron tuen Pystykiekko ry:lle huomionosoituksena yhdistyksen tärkeästä työstä lasten ja nuorten parissa. Frisbeegolf-harrastus on korona-ajan myötä noussut entistä suurempaan suosioon, ja sen merkitys myös lasten ja nuorten harrastuksena on Laitilassa kasvanut huomattavasti. Huomionosoitus ohjataan lasten ja nuorten frisbeegolf-harrastustoimintaan ja opastukseen. Kaupungin nuorisotoimelle haluttiin myös osoittaa julkinen kiitos laadukkaasta nuorten eteen tehdystä työstä. Korona-ajankin haasteiden keskellä nuorisotoimi on löytänyt monipuolisia keinoja tavoittaa nuoret ja tukea heitä arjessa. Rahasto haluaa tuoda ilmi, että nuorisotoimen työn merkitys on nostettu nuorten itsensä keskuudesta esiin. Tämä jo itsessään todistaa sen, että nuorten tarpeisiin on osattu vastata heitä itseään kuullen.

Lasten ja nuorten hyväksi -rahaston on perustanut vuonna 2010 silloinen kaupunginjohtaja kunnallisneuvos Jukka Alkio. Rahaston sääntöjen mukaisesti sen hoitokunta on vuosittain päättänyt lahjoituksen kohteen ja summan osoitettuna henkilöille tai yrityksille ja yhteisöille, jotka ovat edesauttaneet lasten ja nuorten aseman parantamista Laitilassa. Rahaston hoitokunta kiittää Markku Helistölää, joka ohjasi vuoden 2020 lopussa 70-vuotismerkkipäivämuistamisensa rahaston tilille ja näin ollen laitilalaisten lasten ja nuorten hyväksi.