Osallistu Woorti-liikkumistutkimukseen ja selvitä liikkumisen hiilijalanjälki

Julkaistu: 1.11.2019

Laitilan kaupunki kuuluu HINKU-toimintafoorumiin ja tavoittelee  80 prosentin päästövähennystä vuoteen 2030 mennessä vuoden 2007 tasosta.

Kaupunki toteuttaa aktiivisesti ilmastonmuutoksen hillintätoimia ja pyrkii vähentämään toiminnassaan kasvihuonekaasupäästöjä sekä kannustaa alueen asukkaita ja yrityksiä tavoittelemaan hiilineutraaliutta. Erityisesti liikenteen päästöjen vähentäminen on valtakunnallisesti koettu haasteeksi ja tutkimustietoa liikenteen päästöjen hillintätoimiin tarvitaan niin kansallisesti kuin kansainvälisesti. Liikenteen päästöjen ja liikkumistottumusten tutkimustiedon keräämiseksi on kehitetty kansainvälisessä EU:n liikkumistutkimushankkeessa Woorti-sovellus.

 

Osallistu liikkumistutkimukseen!

Laitilan kaupunki haastaa työntekijänsä sekä alueen asukkaat ja yritykset osallistumaan oman hiilijalanjäljen seurantaan lataamalla Woorti-sovelluksen älypuhelimeen. Sovellus on suomenkielinen ja maksuton.

Woorti_ohjekuva2Voit nyt seurata liikkumistasi helposti ja monipuolisesti ja verrata tuloksia muihin ilmaisen Woorti-tutkimussovelluksen avulla. Sovellus on käytettävissä marraskuun ajan. Ehdit tutkiskella mitä teet liikkeellä ollessasi tai haastaa kaverit ja katsoa, kuka onnistuu liikkumaan kaikkein mielenkiintoisimmalla tavalla. Toisaalta autat myös kertomaan EU:lle ja kansallisille viranomaisille, mihin suuntaan liikkumista ja liikennettä pitäisi tai ehdottomasti ei pitäisi kehittää.

Sovellus tunnistaa matkat ja liikkumistavat, laskee kalorit ja hiilijalanjäljen ja antaa vertailla niitä muihin. 10 matkan raportointiin kuluu yhteensä noin vartti tai puoli tuntia, riippuen siitä kuinka paljon haluaa pohdiskella omaa liikkumistaan sovelluksen avulla. Sovelluksen voi ottaa käyttöönsä, vaikka vain 2-3 päiväksi, mutta käyttää myös koko kuukauden ajan. Tutkimushanke arpoo osallistuvien kesken 500 euron rahapalkinnon kaikkien vähintään 10 tunnistettua matkaa kuitanneiden käyttäjien kesken.

Kyseessä ei ole kaupallinen sovellus ja tietoja käytetään vain ei-kaupallisiin tarkoituksiin. Tiukan yksityisyydensuojan takaamiseksi käyttäjän yksityiskohtaisia reittitietoja ei lähetetä puhelimesta eteenpäin, vaan tunnistus tapahtuu laitteessa. Kaikki yksilöivät tiedot poistetaan (anonymisointi ja tarkan sijainnin suodatus) ennen kuin tietoa jaetaan hankkeen ulkopuolelle jatkotutkimusten ja EU:n poliittisen päätöksenteon pohjaksi. Sovelluksen käyttäjien alaikäraja on 16 vuotta. Yläikärajaa ei ole.

 

Tervetuloa seuraamaan oman liikkumisen hiilijalanjälkeä!

 Lisätietoa tutkimushankkeesta ja sovelluksesta:

https://coreorient.com/fi/projektit/

motivproject.eu

 OHJEET

Lataa sovellus Play -sovelluskaupasta nimellä Woorti - Make your journey worthwhile tai :

Android: https://play.google.com/store/apps/details…

iOS: https://apps.apple.com/app/woorti/id1368416990

Valitse rekisteröitymisen lopuksi Länsi-Suomi > Laitila liikkuu-kampanja.

Seurannan onnistuminen edellyttää, että sovellusta ladattaessa sallit paikannustiedot. Ladatessa ohjelma pyytää lupaa myös puhelimesi valokuvien, mediatiedostojen ja muiden tiedostojen käyttöä. Voit halutessasi sallia tämänkin (muussa tapauksessa "estä").

Woorti_ohjekuva3