Muutoksia 13. Kustaa Hiekka -kulttuuriviikossa

Julkaistu: 12.1.2021


Koronapandemiatilanne aiheuttaa muutoksia tammikuun lopun Kustaa Hiekka-kulttuuriviikkoon, sillä Lounais-Suomen Aluehallintovirasto on 7.1.2021 päättänyt pitää ennallaan Varsinais-Suomen alueen kokoontumisrajoitukset, koska alueemme on edelleen leviämisvaiheessa. AVI:n määräämät kokoontumisrajoitukset koskevat yleisötilaisuuksia, kuten markkinoita, konsertteja ja urheiluotteluita, joissa on yleisöä. Epidemiatilanteen hillitsemiseksi on tärkeää, että jokainen meistä toimii vastuullisesti. Vastuullisella toiminnalla ja määräysten sekä suositusten noudattamisella voimme yhdessä pitää huolen siitä, että tartuntatautitilanne ei pahene, todetaan AVIn tiedotteessa.

Laitilan kaupunki, Kustaa Hiekka-kulttuuriviikon vastuullisena järjestäjänä, on päättänyt toteuttaa 13. kulttuuriviikon tapahtumia siirtämällä, toteuttamalla vaihtoehtoisin tavoin ja valitettavasti peruuttamalla tapahtumia. Siirrettäviin tapahtumiin liittyy koronapandemia tilanteesta johtuvia epävarmuustekijöitä. Tiedotamme muutoksista kulttuuriviikon ja Laitilan kaupungin some-kanavissa ja nettisivuilla. Kulttuuri on tärkeä osa ihmisen elämää ja siitä voi nauttia monella eri tavalla. Tästä syystä on haluttu, että Laitilan vahva kulttuuriosaaminen näkyy, vaikka rajoitetustikin, katukuvassa ja että siitä pääsee nauttimaan ja kokemaan itselleen sopivana ajankohtana.

  • Lauluyhtye Rajattoman konsertti on päätetty siirtää sunnuntaille 11.4.2021. Konsertti toteutetaan, mikäli koronatilanne sen mahdollistaa. Konserttipaikka ja konsertin kellonaika säilyvät muuttumattomina. Jo lunastetut liput käyvät sellaisenaan uuteen konserttipäivään. Mikäli uusi ajankohta ei sovi, voivat lippunsa lunastaneet hakea lippurahojensa palautusta sähköpostitse 31.1.2021 mennessä lähettämällä nimi, tilitiedot sekä lipusta löytyvä tilausnumero osoitteeseen peruutukset@lippu.fi. Mikäli Rajaton-konserttiin on väliaikatarjoiluja varattuna, niiden siirrosta tai palautuksesta voi sopia suoraan sähköpostitse suvi.rantala@ahoska.com tai puhelimitse 0400 599 782/Suvi.
  • Mars vs Venus-show&dinner –tapahtuma on päätetty siirtää lauantaille 6.3.2021. Tapahtuma järjestetään, mikäli koronatilanne sen tuolloin mahdollistaa. Tapahtuman muut yksityiskohdat säilyvät ennallaan. Jo lunastetut liput käyvät sellaisenaan uuteen tapahtumapäivään. Mikäli uusi ajankohta ei sovi, voivat lippunsa lunastaneet hakea lippurahojensa palautusta sähköpostitse 31.1.2021 mennessä lähettämällä nimi, tilitiedot sekä lipusta löytyvä tilausnumero osoitteeseen peruutukset@lippu.fi.
  • Opettajien konsertti sunnuntaina 24.1.2021 kello 18:30, Laitila laulaa-yhteislaulutilaisuus torstaina 28.1.2021 kello 18:00 ja Siina&Taikaradion Laulubussi matkustaa-lasten konsertti lauantaina 30.1.2021 kello 15:00 toteutetaan kaikki livestriimeinä. Näiden tapahtumien linkit julkaistaan sekä Laitilan kaupungin nettisivuilla että kulttuuriviikon facebook-sivuilla. Tapahtumat ovat ao. linkkien kautta kaikkien vapaasti katsottavissa viikon ajan tapahtumasta, jonka jälkeen ne poistuvat. Kaikki nämä tapahtumat ovat maksuttomia.
  • Kuvataiteilija Sanna Halmeen maalausnäyttely Diana toteutetaan Laitilan kirjastossa ajalla 24.1.22.2.2021. Yleisöä pyydetään huomioimaan ja noudattamaan kirjaston erityisiä korona-ajan määräyksiä ja ohjeita.
  • Laitilan nuorisoverstaan oma Avoimet äänet-tapahtuma toteutetaan suunnitellusti keskiviikkona 27.1.2021. Tässä tapahtumassa pyydetään huomiomaan ja noudattamaan AVIn erityiset määräykset ja ohjeet kokoontumisrajoituksista ja hygieniasuosituksista.
  • Maanantaina 25.1.2021 järjestetään Monotypia-työpaja, mikäli Vakka-opiston kurssitoiminta käynnistyy suunnitellusti. Asiasta tiedotetaan Vakka-opiston omissa tiedotuskanavissa.
  • Hiekka aavikolla-tapahtumalle etsitään uutta päivämäärää, josta Laitilan kirjasto tiedottaa myöhemmin omissa tiedotuskanavissaan tarkemmin.
  • Kustaan Kalaasit, Talvipuiston avajaiset ja Tulitaideryhmä Flamman esitys, Valosäteitä-konsertti, Tammikuinen koko perheen uimahallitapahtuma ja Liikuntamaa ovat niitä tapahtumia, jotka on päätetty peruuttaa kokonaan.
  • Kulttuuriviikko haluaa järjestää kulttuuria myös valaistusten ja projisointien muodossa Laitilan kaupungin omissa kiinteistöissään. Näin kaupunki haluaa kannustaa sekä ulkoiluun että nauttimaan niin Laitilan kauniista miljööstä kuin kiinteistöistä. Valaisu- ja projisointikohteita ovat 24.-31.1.2021 välisenä aikana Terveyskeskus, Elämän liekki-veistos terveyskeskuksen edustalla, Kustaa Hiekan Lukutupa ja Urheilutalon ikkunat. Erityinen katsomisarvoinen kohde on Sinervonkulman Keskuskadun puoleisiin ikkunoihin laitettavat televisiot, joissa esitetään Varppeen koulun ja Laitilan lukiolaisten tekemä esitys Kustaa Hiekan matkoista. Esityksessä kohtaavat menneen ajan matkailu ja nykyaika kiinnostavalla tavalla. Opiskelijoiden työtä on ohjannut Elisa Huhtinen. Valaisujen ja projisointien suunnittelun sekä toteutuksen toteuttaa Matias Heikkilä Ohjelmanurkka Oy:stä. Valokohteisiin ja projisointikohteisiin tutustujia pyydetään huomioimaan riittävät turvavälit.

13. Kustaa Hiekka –kulttuuriviikon koko ohjelma muutoksineen on luettavissa niin kulttuuriviikon omilla nettisivuilla laitila.fi/kulttuuriviikko kuin facebook-sivuilla.

 

Lisätiedot

Jussi Kauranen

Suunnitteluryhmän puheenjohtaja

p. 050 543 3564