Uutisarkisto

Laitilassa tapahtuu: Komiasti Kurtulla -konsertti

Julkaistu: 12.11.2018

Sunnuntaina 18.11. klo 16:00 on Laitilan Opistotalolla (Urheilutie 5) monipuolinen harmonikkakonsertti, jonka järjestää Vakka-Suomen harmonikkakerho. Konsertissa esiintyy 15- henkinen harmonikkaorkesteri, jossa soittaa Vakka-Suomen musiikkiopiston harmonikkaorkesterin nuoria. Valtaosa heistä on myös harmonikkakerhon jäseniä. Konsertissa kuullaan myös aikuisoppilaita ja entisiä harmonikkakerholaisia. Orkesteria johtaa Marja-Liisa Santala ja konsertin juontaa Pia Lahtinen

Orkesterin ohjelmistoon kuuluu perinteistä harmonikkamusiikkia, kansanmusiikkia eri maista sekä Samuli Jokisen pop- ja elokuvamusiikkisovituksia. Tämän syksyn viikonloppuleirin satoa ovat Samulin sovittamat Ellinooran ”Leijonakuningas”, sekä ”Super Mario” -teema. Vanhempaa poppia edustaa Hunter-Kellerin Menolippu.  Myös Mustan kissan tango, Punasaappaat ja muita mukavia tuttuja sävelmiä kuullaan konsertissa. Kappaleilla on suomalaisia sovittajia sekä mm. ruotsalainen harmonikkapedagogi Lars Holm.

Orkesterin ohella on myös pienempiä kokoonpanoja. Duettoja esittävät mm. kustavilainen Sini Lehtonen ja taivassalolainen Lauri Lahtinen sekä laitilalainen Satu Sarkoranta ja u:kilainen Marja-Liisa Santala. Solisteina esiintyvät mm. 5-vuotias Saara Kylänpää Laitilasta, u:kilainen Emilia Häggström, 11, raumalainen Eero Kallio, 12, ja sokerina pohjalla pelimannimestari ja kultaisen harmonikan kävijä Satu Sarkoranta.

Lippuja myydään ovelta. Lipputulot sekä kahvilan tuotto käytetään lyhentämättömänä lasten ja nuorten leiritoimintaan.

Tervetuloa konserttiin!