Uutisarkisto

Laitilassa opetellaan mediataitoja saksalaisten, puolalaisten ja espanjalaisten nuorten kanssa

Julkaistu: 12.5.2022

Erasmus-nuoret vierailivat Laitilan kaupungintalolla ja pääsivät yhteiskuvaan kaupunginjohtajan kanssa. Kuva: Roosa Vilkanen.


Laitilassa Varppeen yläkoulun oppilaat ovat ottaneet vastaan ikätoverinsa Saksasta, Puolasta ja Espanjasta EU-rahoitteisen Erasmus+-projektin myötä. Yhteensä 22 oppilasta kuuden opettajan kanssa saapui Suomeen sunnuntaina 8.5. ja maanantaita jo vietettiin yhdessä tutustuen ja työskennellen. Projektin teemana on ”youth4media” ja siinä keskitytään mediataitoihin valmistamalla animaatiovideoita alakouluikäisille.

Mediataitojen parissa työskentelyn rinnalla viikon ohjelmassa on niin alueeseen tutustumista kuin kaupunginjohtajan tapaaminen ja suomalaisten pihapelien pelaamistakin. Lähialueen retkiin sisältyy vanhaan Raumaan tutustumista ja ekskursio Pamprinniemelle. Erasmus-nuoret ovat majoittuneena oppilaiden perheisiin Laitilassa. Kulttuurien välinen kohtaaminen on siis puolin jos toisinkin hyvin kokonaisvaltaista, kuten Erasmus-projektien henkeen kuuluukin. Oppilaat ja kodit järjestävät koulupäivien jälkeen omaa ohjelmaa muun muassa mökkeilyn, saunomisen ja grillailun merkeissä.

Erasmus-projekteissa on ennenkin Laitilan opetustoimesta oltu mukana ja kokemukset ovat olleet hyviä. Myös aiemmin mediataidot ovat olleet yhteisen kehittämisen kohteena. Aiemmin on muun muassa kaupungin matkailukohteisiin tehty ääniopasteita, jotka ovat edelleen käytössä kaupungin kotisivuilla.