Uutisarkisto

Laitilassa aloitettiin kampanja ohrapuuron hyväksi

Julkaistu: 2.9.2020

Onneksi on ohra pieni logoKAMPANJA ALKOI: OHRAPUURO JOULUPUUROKSI

Laitilan Kulttuurin Tuki ry ja Ukipolis Oy:n KulTa-hanke aloittavat kampanjan riisipuuron syrjäyttämiseksi joulupuuroherruudesta. Suomessa on syöty kotimaista ohrapuuroa jouluna satojen vuosien ajan, ulkomaista riisipuuroa sen sijaan vasta joitakin vuosikymmeniä.

Toiselta puolelta maapalloa tuoduista aineksista keitettyä joulupuuroa syödään Suomessa joulun edellä valtavat määrät. Puurosta on helppo tehdä lähiruokaa keittämällä se kotimaisesta ohrasta. Perinteinen ohrapuuro on lisäksi terveellistä.

Hankkeen alulle panijat, Laitilan Kulttuurin Tuki -yhdistys ja KulTa-hanke (Kuluttajat ruokatalouden keskiössä) ovat asettaneet tavoitteekseen, että ohra nousee arvoiselleen paikalle ruokajuhlista suurimpaan eli joulupöytään. Perinteistä ohrapuuroa silloin toivottavasti nautitaan kaikkialla valtakunnassa, missä joulupuuroa tarjoillaan, niin kodeissa kuin pikkujouluissakin.

Kampanja avattiin ohrapuurojulistuksella, joka kuultiin Laitilan Hullun Kukon toripäivän tapahtumassa lauantaina 29. elokuuta. Julistuksen luki Louhen hahmossa esiintynyt Lea Koskinen.

Onneksi on ohra!

Lisätietoja:

  • Oili Tamminen, Laitilan Kulttuurin Tuki ry, puh. 0440 855 573                                                                     
  • Heidi Jaakkola, KulTa-hanke, Ukipolis Oy, puh. 044 773 2212