Uutisarkisto

Laitilan kirjaston omatoimialuetta laajennetaan hankerahan avulla

Julkaistu: 29.6.2021


Aluehallintovirasto on myöntänyt Laitilan kaupunginkirjastolle 5000 euron avustuksen omatoimialueen laajennusta varten. Laajennuksen myötä koko kirjastosali, kokoelmat ja tietokoneet ovat asiakkaiden käytössä. Saadun avustuksen myötä kirjasto tekee valvontakamera- ja kaiutinhankintoja, joiden avulla laajempi omatoimialue voidaan ottaa käyttöön. Omatoimialue on kirjaston asiakkaiden käytössä palveluaikojen ulkopuolella päivittäin klo 7–22. Alueelle pääsee kirjastokortilla sekä siihen liitetyllä tunnusluvulla, joka on mahdollista saada kirjastosta palveluaikana. Omatoimialueella asiakas voi mm. lukea aineisto ja lainata sitä automaatilla sekä palauttaa Vaski-kirjastojen aineistoa automaatilla.

Laitilan kirjasto mukana myös kuntarajat ylittävissä hankkeissa

Laitila on mukana myös kahdessa alueellisessa hankkeessa: Sanojen sinfonia Lounais-Suomessa ja Kielitietoinen kirjasto eli LUJA-hankkeessa. Sanojen sinfonia -hankkeen myötä Laitilassa tarjotaan aikuisille kaksi kirjailijavierailua ja sanataidetyöpaja. Lapsille tarjotaan kirjailijavieras Varppeen koululle. Vierailut ja työpaja toteutetaan syksyllä 2021. Suunnitteilla on lisäksi yli kuntarajojen toimiva sanataidekerho koululaisille, joka kokoontuisi pääasiassa verkossa.

LUJA-hankkeen tarkoitus on lukemisen ilon herättäminen ja kirjaston käyttöön ohjaaminen. Hankkeen toiminnan aihealueita ovat mm. erilaisiin teksteihin tutustuminen, lukemisen eri osa-alueiden kehittäminen, omaehtoiseen lukemiseen kannustaminen ja tiedonhankinta. Tässä vaiheessa Laitilasta yksi Kappelimäen koulun luokka on ilmoittanut hankkeeseen. Toiminta käynnistyy syksyllä ja jatkuu vuoden 2022 puolelle.

 

Lisätietoja: kirjastotoimenjohtaja Marja-Liisa Mutka, puh. 0505902613, marja-liisa.mutka@laitila.fi