Uutisarkisto

Laitilan hoivakotien asukkaat saavat ulkoilukavereita haastekampanjan myötä

Julkaistu: 20.9.2022

Kaupungin johtoryhmä oli ensimmäinen ryhmä, joka aloitti ulkoilukavereina.


Kerätessään keväällä ideoita ikäihmisten hyvinvoinnin edistämiseksi ja osallistavan budjetoinnin varojen suuntaamiseksi, kaupunki sai yhtenä ehdotuksena ”Mummot ja Papat ulos -kampanjan” aloittamisen. Ehdotuksessa toivottiin, että tunnetut laitilalaiset (esim. poliitikot, kaupungin työntekijät ja muut tahot) haastavat eri asukasryhmiä ulkoilemaan hoivakodeissa asuvien ikäihmisten kanssa kuukausittain. Ehdotus otettiin toteutukseen ja kampanjan ensimmäiseen kuukauteen, syyskuuhun 2022, tarttui kaupungin johtoryhmä. Johtoryhmäläiset ovat olleet ulkoilukavereina niin Kaukolankodin kuin Koivukodinkin asukkaille.

Kampanjaa toteutetaan vuoden verran, ja haasteen kulloinkin saanut ryhmä antaa sen eteenpäin seuraavalle ryhmälle jälleen kuukauden verran hoidettavakseen. Johtoryhmä haastoi maanantain 19.9. kaupunginhallituksen kokouksen yhteydessä lokakuun ajan kampanjaa hoitamaan kaupunginhallituksen jäsenet. Kampanjaa voi toteuttaa ulkoilukaverina toimimisen sijaan järjestämällä myös muunlaista virkistystoimintaa hoivakotien asukkaille. Nähtäväksi jää, ketkä kaikki ryhmät saavat haasteen ja millä tavoin kukin ryhmä haasteeseen tarttuu.

Laitilan kaupunki toivoo, että kampanja kannustaa ja rohkaisee kaikkia esimerkiksi vapaaehtoistoiminnan kautta olemaan ulkoilukaverina ikäihmiselle. Parhaillaan on meneillään Ikäinstituutin Vie vanhus ulos -kampanja, jonka sivulta vievanhusulos.fi voi päästä asiassa alkuun.

 

Lisätietoja: vs. kaupunginjohtaja Heli Kiertokari-Laitinen, puh. 050 5180588, heli.kiertokari@laitila.fi