Uutisarkisto

Laitilan alueella kerätään susien DNA-näytteitä

Julkaistu: 26.11.2021

Viime vuonna kerättiin jopa 99 näytettä. Kuva: unsplash.com

Laitilassa kerätään jälleen susien DNA-näytteitä. Keräys käynnistyi marraskuun alussa ja se jatkuu aina helmikuun 2022 loppuun asti. Viime vuonna Laitilan alueelta kerättiin 99 näytettä, joista 68 näytettä oli onnistunutta. Näytteiden avulla pystyttiin määrittämään 12:n eri susiyksilön DNA:t.

Reviiriyhteistyöryhmä toivookin, että myös suden ulostehavainnoista ilmoitettaisiin paikallisille petoyhdyshenkilöille, jotka toimivat näytteiden vapaaehtoisina kerääjinä. Mikäli itse kiinnostut näytteiden keräämisestä, sekin on mahdollista. Vapaaehtoiseksi kerääjäksi voi ilmoittautua kuka tahansa luonnossa liikkuja, joka tunnistaa jätöksiä ja jälkiä. Lisää tietoa vapaaehtoistoiminnasta löydät riistahavinnot.fi -sivustolta (https://riistahavainnot.fi/suurpedot/dnakerays/kerayksen-taustaa).

Petoyhdyshenkilöt ovat Suomen riistakeskuksen nimeämiä ja koulutettuja asiantuntijoita, jotka voivat käydä tarvittaessa paikalla tarkastamassa ja määrittämässä havainnot. Laitilassa toimii yhteensä 18 petoyhdyshenkilöä ja heidän yhteystiedot löytyvät netistä https://riista.fi/riistahallinto/yhteystiedot/yhteystietohaku/.