Uutisarkisto

Laitila mukaan kestävän liikkumisen hankehakuun

Julkaistu: 17.11.2020

Kestävän liikkumisen suunnitelmalla halutaan tukea päästötöntä liikkumista.


Laitilan kaupunginhallitus kokoontui maanantaina 16.11.2020 ja päätti, että Laitilan kaupunki osallistuu Liikenne- ja viestintäviraston kestävän liikkumisen hankehakuun. Hankehaussa Laitila hakee valtionavustusta vuodelle 2021 kestävän liikkumisen suunnitelman laatimiseksi. Tavoitteena on vähentää yksin omalla autolla liikkumista sekä kasvattaa joukkoliikenteen ja muiden liikkumismuotojen osuutta. Tavoitteeseen pääsemiseksi selvitetään kuntalaisten liikkumista niin työ- ja koulumatkoilla kuin iltaisin harrastematkoillakin.

Hankevuoden 2021 aikana tehdään erilaisia kokeiluja, joiden myötä kestävän liikkumiseen suunnitelmaa varten kartoitetaan Laitilassa toimivia ratkaisuja. HINKU-kaupunkina Laitila tavoittelee energiatehokkuuden parantamista ja ilmastopäästöjen pienentämistä. Kestävän liikkumisen suunnitelman myötä myös HINKU-tavoitteisiin pääsemistä vauhditettaisiin liikennepäästöjen pienentyessä ja joukkoliikenteen tarjonnan monipuolistuessa. Jos Laitilalle myönnetään valtionavustus hankkeeseen, Laitilan omakustanneosuudeksi jää n. 9 000-10 000 euroa.

Hallitus päätti sijaisjärjestelyistä

Kaupunginhallitus merkitsi kokouksessaan tiedoksi vt. talous- ja hallintojohtaja Atte Hyvärisen irtisanomisilmoituksen, jonka mukaan Hyvärisen virkasuhde päättyy 6.12. Irtisanomisilmoituksen myötä hallitus päätti, että sivistystoimenjohtaja Heli Kiertokari-Laitinen toimii talous- ja hallintojohtajan viransijaisena Hyvärisen vuosiloman ajalla 19.11.-6.12. ja virkaatekevänä talous- ja hallintojohtajana 7.12. alkaen. Talousjohtajan ja hallintojohtajan virat ovat parhaillaan haettavissa erillisinä virkoinaan ja uusien viranhaltijoiden rekrytoimiseen saakka Kiertokari-Laitinen vastaa niihin sisältyvien tehtävien hoidosta. Sivistystoimenjohtajan viransijaiseksi hallitus määräsi sivistystoimen palvelupäällikkö Nestori Mäkelän.

 

Lisätiedot: vt. talous- ja hallintojohtaja Atte Hyvärinen, atte.hyvarinen@laitila.fi, puh. 0407050347