Uutisarkisto

19.1.2018 – Kymmenettä Kustaa Hiekka -kulttuuriviikkoa vietetään 20.-28.1.2018


Virtuoosit teemana Kustaa Hiekka –kulttuuriviikolla 20.-28.1.2018

Kymmenes Kustaa Hiekka –kulttuuriviikko järjestetään Laitilassa tammikuun lopulla. Tampereella kultaseppänä elämäntyönsä tehnyt, Laitilassa syntynyt Kustaa Hiekka (1855-1937) oli ja on edelleen laitilalaisille tärkeä mesenaatti. Kulttuuriviikolla vaalitaan Hiekan henkistä perintöä.

Viikon teemana ovat virtuoosit. Avajaispäivänä, sunnuntaina 21. tammikuuta esiintyy lyömäsoitinyhtye DuoSte kaupungintalolla. Viikon päättää seuraavana sunnuntaina lauluyhtye Virtuoso. Kirjastossa avataan Axel Haartmanin (1877-1969) taidenäyttely. Laitilan käsityökeskus esittelee Dora Jungin damasteja. Vakka-Suomen kansalaisopiston luennot käsittelevät arkista luovuutta tapakulttuurin näkökulmasta (FT Annakaisa Suominen) ja puutarhaa taiteellisen inspiraation lähteenä (FT Silja Laine).

Kustaa Hiekka –kulttuuriviikon avaa Tampere Filharmonian intendentti Helena Hiilivirta. Hän on tullut tunnetuksi Yleisradion musiikkitoimituksen päällikkönä ja Helsingin Musiikkitalon johtajana.  

Viikon ohjelmassa on lisäksi sambaa, tangoa ja habaneraa kahdella pianolla Hanna Elomaan ja Päivi Kantasen esittämänä. Yhteislaulutilaisuudessa lauletaan kasarihittejä Jussi Kaurasen johdolla. Nuorille järjestetään vloggaajatapahtuma ja lapsille satutuokio. Elokuvateatteri Kinossa nähdään Joutsenlampi-baletti. Laitilan Oppaiden järjestämä Kustaan kalaasit pidetään perinteisesti Poukan talolla. Viikon aikana huomioidaan myös koululaiset omalla ohjelmallaan.

Lisätietoihin ja kulttuuriviikon ohjelmaan kannattaa tutustua nettisivuilla sekä Facebookissa.