Uutisarkisto

Keskustassa ajava: 30 km/h-nopeusrajoitus on voimassa

Julkaistu: 20.5.2022


Teknisen valiokunnan päätöksen mukaisesti 30km/h -aluenopeusrajoitus aiempaa laajemmalla alueella Laitilan keskustassa on tullut voimaan. Nopeusrajoituksen osoittavat liikennemerkit on asennettu paikoilleen torstaina 19.5.2022. Lisäksi ajoratamerkintöjä tullaan tekemään kesäkuun ensimmäisellä viikolla.

Uusi rajoitus kohdistuu Koulutiehen, Kananpolkuun, Sulkakujaan, Kukonkujaan, Männistönkujaan, Vihtorinkränniin, Isotuvantiehen, Keskuskujaan, Anttilantiehen, Juhonkujaan, Kyläraittiin sekä osittain Sairaalantiehen, Vallesmannintiehen, Vihtorinkatuun, Kirkkotiehen ja Keskuskatuun.

Uudella rajoituksella on tarkoitus edesauttaa jalankulun, pyöräilyn ja autojen liikenneturvallisuutta sekä pysäköinnin ja asioinnin sujuvuutta. Alueella on useita tasa-arvoisia risteyksiä, sekä useilla kuja- tai tieosuuksilla ei ole erillisiä kävely- tai pyöräilyreittejä. Uusi 30 km/h aluenopeusrajoitus liittyy yhteen koulu- ja urheilukeskuksen vastaavaan rajoitukseen. Jo aiemmin kyseinen rajoitus on ollut alueella koskien mm. Urheilu-, Varppeen- ja Suopellonteitä.