Kaupunginhallituksen kokous 24.8.2020

Julkaistu: 25.8.2020


KOLSAN ALUEEN TUULIVOIMAPUISTOLLE VIHREÄÄ VALOA KAUPUNGINHALLITUKSELTA

Laitilan kaupunginhallitus kokoontui kesätauon jälkeen ensimmäistä kertaa maanantaina 24.8.2020. Kokouksessa oli ensimmäistä kertaa käytössä CaseM-tiedonhallintajärjestelmä. Uuden järjestelmän myötä toimielinten tiedonhallinnan ja kokouskäytäntöjen sähköinen käsittely nykyaikaistuu. Käyttöönottoa on organisaatiossa valmisteltu aktiivisesti kevään ajan ja syksyn aikana eri toimielimet ottavat sen käyttöön. Kaupunkilaisille muutos näkyy kaupungin nettisivuilla olevana uutena esityslistojen, pöytäkirjojen ja viranhaltijapäätösten selaussivuna.

Käsittelyssä kaupunginhallituksella oli ABO Wind Oy:n esitys tuulivoimaosayleiskaavan ja kaavoitussopimuksen laatimisesta. Yritys suunnittelee rakentavansa yhteensä 12 tuulivoimalaa Kolsan alueelle Laitilan ja Mynämäen raja-alueelle. Viisi voimalaa sijoittuu Laitilan puolelle ja yritys on solminut tarvittavat vuokrasopimuksen Laitilan maanomistajien kanssa.

Kaupunginhallitus hyväksyi yrityksen luonnosteleman kaavoitussopimuksen sellaisenaan ja päätti käynnistää osayleiskaavoituksen Kolsan alueella. ABO Wind Oy on aiemmin toteuttanut muun muassa Lokalahden Muntilassa sijaitsevan tuulipuiston.

 

Lisätiedot: vt. talous- ja hallintojohtaja Atte Hyvärinen, atte.hyvarinen@laitila.fi, puh. 0407050347