Kaupunginhallituksen kokous 22.6.2020

Julkaistu: 23.6.2020

Aurinkosähkönsopimuksen myötä Hinku-kaupunki Laitila ottaa tärkeän askeleen kohti hiilineutraliutta! Kuva: Pixabay

 

KUNTOPORTAIDEN RAKENTAMISASIA JA HINKU-TOIMIEN EDISTÄMINEN KAUPUNGINHALLITUKSEN KÄSITTELYSSÄ

Kuntoportaiden rakentamiseen haetaan avustusta

Laitilan kaupunginhallitus kokoontui maanantaina 22.6.2020 viikon ensimmäiseen kokoukseensa. Torstaina 25.6. hallitus kokoontuu viimeistä kertaa ennen kesätaukoaan tekemään päätöksen sosiaali- ja terveysjohtajan / perusturvajohtajan valinnasta. Maanantaisessa kokouksessa hallituksella oli käsiteltävänä muun muassa avustushakemuksen hyväksyminen. Tämän vuoden talousarvioon on varattu 10 000 euron määräraha kuntoportaiden rakentamiselle Varppeen vesitornin mäkeen. Noin 15 000 euron lisärahoitusta portaiden rakentamiseen on tarkoitus hakea Leader Ravakalta. Hallitus hyväksyi hakemuksen tekemisen ja hankkeen toteutus on mahdollista aloittaa jo ennen elokuussa Leader Ravakalla tehtävää rahoituspäätöstä.

Uudella aurinkosähkösopimuksella vauhtia Hinku-tavoitteiden saavuttamiseen

Vuonna 2018 kaupunki teki aurinkosähkösopimuksen Forus Oy:n kanssa. Sopimuksen mukaan Forus Oy olisi asentanut 15 kaupungin kohteen katolle aurinkovoimalan, joiden tuottaman sähkön kaupunki olisi ostanut säästäen vuosittain noin 80 000 euroa sähkökuluissa. Laadittu sopimus ei kuitenkaan ole toteutunut sopimuksen mukaisesti, ja hallitus päätti teknisen valiokunnan esityksen mukaisesti todeta, että sopimus Forus Oy:n kanssa on rauennut.

Uusi aurinkosähkösopimus päätettiin hyväksyä VSV-Energia Oy:n kanssa. Kyseessä on nk. PPA-sopimus, Power Purchase Agreement, jolla kaksi osapuolta sopivat sähkön tuottamisesta, myynnistä ja ostamisesta keskenään. Kaupunki saa verkostosähköä edullisempaa sähköä ja samalla aurinkosähkön näin mittava hyödyntäminen vie kaupunkia suurella harppauksella kohti Hinku-verkoston tavoitteita. Hinku-kaupunkina Laitila on sitoutunut tavoittelemaan 80 % päästövähennyksiä vuoteen 2020 mennessä vuoden 2007 tasosta.

 

Lisätiedot: Vt. talous- ja hallintojohtaja Atte Hyvärinen, puh. 040 705 0347, atte.hyvarinen@laitila.fi