Katuvalaistuksissa ongelmia asemakaava-alueella

Julkaistu: 21.11.2019Laitilan kaupungin asemakaava-alueella on 24 kpl katuvalaistuskeskuksia. Keskuksissa on käytössä valaistuksen ohjausjärjestelmä, jota ohjataan yhtenä kokonaisuutena keskuskohtaisesti.

 

Nykyisin asemakaava-alueella käytössä olevan valaistuksen ohjausjärjestelmän uusiminen on suunniteltu tehtäväksi vasta vuonna 2020, kesäsammutuksen aikana. Katuvalaistusten ohjauksessa todettu ongelmana ovat vanhat valaistuksen ohjausjärjestelmät, joita emme saa enää korjattua/toimimaan oikein. Ilmenneiden ongelmien vuoksi järjestelmiä on aloitettu uusimaan kiireellisesti. Järjestelmän uusiminen tähän aikaan vuodesta on haastavaa, koska katuvalaistusta ei voida pitää kokonaan pois päältä. Vanha ja uusi järjestelmä eivät ole samalta toimittajalta eivätkä ne toimi keskenään ja taas toisaalta järjestelmät tarvitset kaikki ”osat” toimiakseen halutulla tavalla. Tämä on näkynyt ja tulee näkymään valaistuksessa siten, että valot palavat/ei pala tai palavat miten sattuu.

 

Katuvalot alkavat toimimaan normaalisti joulukuun aikana, kun uusi järjestelmä on saatu valmiiksi ja kytkettyä toimintaan. Uudesta valaistusjärjestelmän toimittajasta ja käyttöön otettavasta järjestelmästä löytyy tietoa seuraavasta linkistä: https://c2smartlight.com/mita-valaistuksen-ohjaus-tarkoittaa/

 

Pahoittelemme tilannetta.

 

Markus Hautala

työpäällikkö

Laitilan kaupunki, PL 25, 23801 Laitila

050 342 8753  markus.hautala@laitila.fi