Uutisarkisto

Kappelimäen koulun pysäköintijärjestelyjä muutettiin

Julkaistu: 18.2.2021

Tekninen valiokunta rajasi Kappelimäen koulun pysäköintialueiden käyttöä.


Tekninen valiokunta kokoontui keskiviikkona 17.2.2021 ja käsitteli Kappelimäen koulun pysäköintijärjestelyjä. Kahdessa aiemmassa kokouksessaan valiokunta on käsitellyt Eurantien pysäkin käyttöä ja päätös käytön rajaamisesta ainoastaan julkisen liikenteen käyttöön pysyi, kun siitä tehty oikaisuvaatimus hylättiin. Eurantien pysäkkiä koskeva päätös nousi tarpeesta parantaa liikenneturvallisuutta ja huolesta lasten turvallisuutta koskien. Sama huoli on noussut esiin myös Kappelimäen koulun edessä olevan pysäköintialueen suhteen. Valiokunta päätti nyt myös tämän Koulukujalla sijaitsevan pysäköintialueen rajoituksista. Alueella sallitaan ainoastaan julkisen liikenteen (linja-autot, taksit) pysäköinti arkipäivisin klo 7.00-16.00. Esikouluikäisten lasten kuljetus sallitaan edelleen poikkeusluvin.

Vanhempia kehotetaan jättämään lapset turvallisesti monitoimihallin isolle parkkialueelle, josta matkaa kouluun on muutama sata metriä. Monitoimihallilta pääsee valaistulle kevyenliikenteenväylälle, josta on yhteydet kolmeen eri alikulkuun ja edelleen kouluihin. Ainoastaan Tuunantie pitää ylittää suojatien kautta. Vanhempia kannustetaan myös opastamaan lapsia kulkemaan koulumatkansa itse, jolloin aamu- ja iltapäivien koulukuljetusruuhkat vältettäisi.

Terveyskeskuksen varavoimakonerakennukselle esitetään lisämäärärahaa

Valiokunta päätti esittää kaupunginhallitukselle ja edelleen -valtuustolle, että tälle vuodelle lisätään 55 000 euron lisämääräraha terveyskeskuksen varavoimakoneen ja sen uudisrakennuksen rakentamiseen. Investointiin varattiin viime vuodelle 100 000 euroa, josta oli vuoden loppuun mennessä käytetty 95 000 euroa. Lisämäärärahalle on tullut tarve useastakin syystä. Urakan edetessä esiin on tullut välttämättömiä korjaustarpeita, joista ei ollut urakan alussa tietoa. Rakennuksen koko on myös kasvanut aiemmin arvioidusta, kun terveyskeskuksen pyöräkatos, jätekatos ja kiinteistönhoitajan varasto päätettiin yhdistää varavoimakonerakennuksen kanssa yhdeksi kokonaisuudeksi. Muutoksen myötä näkymä Kaukolantielle tulee olemaan yhtenäinen.

 

Lisätietoja: tekninen johtaja Mika Raula. puh. 050 0596127, mika.raula@laitila.fi