Infotilaisuus aurinkosähkön yhteishankinnasta 17.9.19 klo 18-20

Julkaistu: 19.8.2019

Aurinkosähkön yhteishankinta Laitilassa

Laitilassa käynnistetään aurinkosähkön yhteishankinta syksyllä 2019. Kyseessä on Avaimet käteen – hankinta, johon voivat osallistua kaupungin pientaloasukkaat. Kilpailutus tehdään syksyn aikana ja asennukset toteutetaan keväällä 2020. Jos olet kiinnostunut lähtemään mukaan hankintaan, tule kaupungintalolle infotilaisuuteen tiistaina 17.9.2019 klo 18-20.

Tilaisuudessa kerrotaan, mistä aurinkosähkön yhteishankinnassa on kyse ja onko se kannattavaa. Lisäksi illan aikana käydään läpi aurinkosähkön hankinnan perusteet, kuten mitoitus, tuotanto, käyttömahdollisuudet ja asennus sekä lupa-asiat. Tilaisuudessa on mahdollisuus esittää kysymyksiä asiantuntijoille sekä käydä aiheeseen liittyvää keskustelua.

Ohjelma

Miksi aurinkosähköä Laitilaan?   ympäristöpäällikkö Tuija Kailaste, Laitilan kaupunki

Mistä yhteishankinnassa on kyse?  energia-asiantuntija Liisa Harjula, Valonia

Aurinkosähkön hankinnan perusteet (mitoitus, tuotanto, käyttömahdollisuudet ja asennus) projektipäällikkö Pasi Seppälä, Solar Age Oy

Lupa-asiat,  rakennustarkastaja Tapio Lindén, Laitilan kaupunki

Yhteishankintaan osallistuminen,  Liisa Harjula, Valonia


Yhteishankinnan osallistujien kokoamisen ja kilpailutuksen suorittaa Varsinais-Suomen kestävän kehityksen ja energia-asioiden palvelukeskus Valonia. Laitilan kaupunki osallistuu hankkeeseen tiedonvälittäjänä, mutta ei ole mukana itse kilpailutuksessa. Yhteishankinta on kuitenkin kiinteä osa kaupungin HINKU-toimintaa ja kuntalaisten aktivoimista uusiutuvan energian käyttöön. Valonia on toteuttanut vastaavan yhteishankinnan Mynämäellä vuonna 2017 ja Somerolla 2018-2019.

Lisätiedot

Liisa Harjula, Valonia

Tuija Kailaste, Laitilan kaupunki (etunimi.sukunimi@laitila.fi)

Aurinkosähköä kotiin -sivusto


 Valonia