Uutisarkisto

Haussa Vakka-Suomen ruokamatkailukohteet

Julkaistu: 19.1.2021

Vakka-Suomen alueelle on hankittu lisenssi reitistösovellus Citynomadiin, jolle on tarkoitus rakentaa ”Vakkasuomalainen makureitti”. Käytännön tiedonkeruusta vastaa Ukipolis Oy ja Kuluttajat ruokatalouden keskiössä -hanke. Yritykset sijoitetaan sovelluksen kartalle ja kunkin karttapisteen kohdalle linkitetään yrityksen tiedot, tuotteet, aukioloajat ja kuvamateriaalia.

Tavoite on saada kartalle etenkin lähiruokatuottajia, suoramyyntipisteitä, tilapuoteja, tehtaanmyymälöitä, paikallisia raaka-aineita suosivia kahviloita ja ravintoloita, mitä ikinä teeman ”vakkasuomalainen makureitti” alle sopiikaan. Esim. kahvilat voivat tarjota vaikka luontopolkukierrokselle myytäviä eväspaketteja, ja samalla tuoda esille paikallisia luontokohteita. Kalastajat voivat tarjota turisteille mahdollisuutta hypätä veneen kyytiin ja lähteä opastetulle kalastusreissulle. Mielikuvituksen saa antaa laukata vapaasti, mutta kytkös paikalliseen ruokaan ja raaka-aineisiin tulee jokaisesta karttapisteestä käydä ilmi.

Reitillä mukana olosta veloitetaan vuosittain 20 euroa per yritys, jolla katetaan sovelluksen jäsenyys- ja ylläpitokulut. Tavoite on, että reitille saadaan monia mielenkiintoisia kohteita, joista matkailijat niin läheltä kuin kaukaa voivat valita itseään sillä hetkellä lähimpänä sijaitsevat kiinnostavimmat kohteet, tai suunnitella pidempää kierrosta kautta koko Vakka-Suomen. Yritysten tulee sijaita Kustavin, Laitilan, Pyhärannan, Taivassalon, Uudenkaupungin tai Vehmaan alueella. 

Tiedonkeruu alkaa heti, ja tavoite on että maaliskuussa olisi jo reitti valmiina julkaistavaksi. Kohteita sovellukseen voidaan lisätä myös myöhemmin lisää, mutta mitä useampi siinä on alusta asti mukana, sitä houkuttelevampi siitä käyttäjille saadaan. Tehdään yhdessä hieno kokonaisuus! 


Lisätietoja ja ilmoittautuminen mukaan sovellukseen: Heidi Jaakkola , KulTa – Kuluttajat ruokatalouden keskiössä -hanke, puh. 044-7732212, heidi.jaakkola@ukipolis.fi